Hankkeet

”Kylien ja kortteleiden Salo” -toiminta 2019

Paikallinen kehittämistoiminta jatkui 1.1.-31.12. 2019 otsikolla Kylien ja kortteleiden Salo. Kyläasiamiehen toiminnan rahoitus oli suoraan kaupungin talousarviosta. Tavoitteena oli edistää osallisuutta ja kehittää kaupunkia yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

Kaupungin palkkaama kyläasiamies neuvoi ja tuki kyliä ja yhdistyksiä. Kyläasiamies auttoi kyliä suunnittelemaan omia Leader- ja muita hankkeita. Kylien tiedotusta ja markkinointia kehitettiin – tavoitteena on saada uusia asukkaita ja lisää matkailijoita. ”Kylien ja kortteleiden Salo” -toiminta käytti samoja tiedotuskanavia kuin vuosina 2013–2018 toteutetut kylähankkeet: Kylien Salo -Facebook-ryhmä ja Kylien Salo -blogi. Uutisviesti lähetettiin sähköpostilla. Sitä voivat kaikki kiinnostuneet tilata kyläasiamieheltä.

Asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistysten sekä kaupungin johdon lähidemokratiatapaaminen järjestetään noin 4–5 vuodessa. Tapaamisen puheenjohtajana toimii kaupunginjohtaja, kokoonkutsujana ja muistion laatijana toimi kyläasiamies. Asialistalla oli yleensä kylä- ja yhdistysesittelyt, kaupungin jonkun toimialan esittely, aloitteet ja keskustelua. Aiheet määräytyivät kuntalaisten ja yhdistysten ehdotusten mukaan.

Yhteystiedot:

Kyläasiamies Henrik Hausen, sähköp. henrik.hausen@salo.fi, puh. 044 778 7715. Nämä yhteystiedot eivät toimi enää vuonna 2020. Silloin tavoitat minua sähköpostilla henhaus@gmail.com.
Blogi: https://kyliensalo.wordpress.com/ Facebook: kyliensalo

”Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo” 2016-2018

  • Salon kaupungin hakema kehittämishanke.
  • Toteutettiin 3.2.2016-31.12.2018.
  • Kustannusarvio 150 000 euroa.

Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hankkeessa jatkettiin kylien aktivointia ja neuvontaa. Hankevetäjä, kyläasiamies Henrik Hausen aloitti työnsä 3.2.2016 ja hanke kesti kaksi ja puoli vuotta. Rahoitus tuli pääosin Manner-Suomen maaseutuohjelman Leader-tuesta. Rahoituksen on hyväksynyt paikallinen Leader-ryhmä Ykkösakseli ry.

Salossa on yli 30 kylätoiminta-aluetta, jossa toimii kyläyhdistys, kotiseutuyhdistys tai muu alueen kehittymistä ajava yhdistys. Kaupungin hakemien Leader-hankkeiden tavoitteena oli edistää näiden alueiden kehittymistä kaupungin ja yhdistysten välisen yhteistyön avulla.

Kylien kokoontumistilat kartoitettiin ja pyritään siihen, että tilat ovat tehokkaassa käytössä ja niiden ylläpito on varmistettu. Hankkeessa laadittiin kyläsuunnitelmia ja esitteitä.

Hanke käyttää samoja toimivia tiedotuskanavia kuin vuosina 2013–2014 toteutettu Kylien Salo -hanke: Kylien Salo -Facebook-ryhmä ja Kylien Salo -blogi. Uutisviesti lähetetään sähköpostilla. Sitä voivat kaikki kiinnostuneet tilata kyläasiamieheltä.

Hankesuunnitelman yhteenveto >>>

Yhteystiedot:

Kyläasiamies Henrik Hausen, sähköp. henrik.hausen@salo.fi, puh. 044 778 7715

Blogi: https://kyliensalo.wordpress.com/

Facebook: kyliensalo

Hanke rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020. Rahoitus on haettu Leader-ryhmä Ykkösakselin kautta ja hanke toteutetaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella.

Lippu_ja_lause_pieni Logo_Leader_pieni    maaseutuverkosto_oranssi

 

”Kylien Salo” -hanke 2013-2014

  • Salon kaupungin hakema kehittämishanke.
  • Toteutettiin 4.11.2013-31.12.2014.
  • Kustannusarvio 125 458 euroa.
  • Kylien Salo -hanke päättyi 31.12.2014.

Salo on laaja maaseutukaupunki ja tarkoituksena on, että kaupungin koko aluetta kehitetään. Kylien ja kirkonkylien tueksi Salon kaupunki on käynnistänyt Kylien Salo -hankkeen. Hankkeen työntekijät Henrik Hausen ja Tanja Ahola  toimivat kylien asiamiehinä, apureina ja viestinvälittäjinä.

Hanke tukee kyliä niiden omissa pyrkimyksissään ja edistää vuoropuhelua kylien välillä ja kaupungin suuntaan. Ohjelmassa on kyläsuunnitelmia, maankäytön suunnittelua, seminaareja, matkoja, kylätilaisuuksia ja laajasti tiedotusta maaseutualueita koskevista asioista. Yhteistyötä voidaan kehittää myös kaupunginosien kanssa. Hankkeessa tehdään myös kylien kehittämisstrategia sekä vahvistetaan kylien osallisuutta ja lähidemokratiaa.

Alkuun pääsee kutsumalla kyläasiamies kylään tai tulemalla käymään kaupungintalolla. Yleensä kaikki hankkeen toimet lähtevät kylien aloitteista ja tarpeista. Hanke on kokonaan rahoitettu Manner-Suomen maaseutuohjelman Leader-tuella ja se toimii vuoden 2014 loppuun asti.

Hankesuunnitelma >>>

Kylien Salo -hankkeen loppuraportti (31.3.2015) >>>

Ohjausryhmän lausunto hankkeesta 15.4.2015 >>>

Kylästrategian lähtökohtia >>>

Lehtijuttuja, iso pdf-tiedosto >>>

Lehtijuttuja, hieman pienempi tiedosto (epäselvemmät kuvat) >>>

Kyläkyselyjen tulokset, blogikirjoitus ja tulosyhteenvedot 7 alueelta >>>

Kylien Salo -hankkeen tapahtumat ja osallistumiset 2013-2014, pdf-tiedosto >>>

Kylien Salo Facebook-sivun toimintaloki hankkeen ajalta >>>

Henrik Hausen: Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo – Uuden kylähankkeen suunnitelmat (Esitetty Asukas-, kylä- ja kotiseutuyhdistysten ja kaupungin johdon tapaamisessa 19.3.2015).

KylienSalo300
Yhteystiedot:

Henrik Hausen, hankekoordinaattori, kyläasiamies, sähköp. henrik.hausen@salo.fi, puh. 044 778 7715

Tanja Ahola, hanketyöntekijä, tanja.ahola@salo.fi, puh. 044 778 7714.

Facebook: https://www.facebook.com/kyliensalo

 

Lippu_ja_lause_pieni Logo_Leader_pieni

Yksi vastaus artikkeliin: Hankkeet

  1. Paluuviite: Mitä tapahtuu Salon vesissä? Yleisötilaisuus Salon vesistöt, tila ja tulevaisuus 21.3. | Vesistöjen äärellä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s