Uutisviesti 18.4.2017

 • Yhdistystapaamisessa uusi kaupunginjohtaja 20.4.
 • Uutisviesti18042017Siivoustalkoot kylissä ja rannoilla
 • Vuoden kylä – nyt kannattaa hakea!
 • Hankeinfo 16.5. Perttelin Varvojärvellä
 • Muistikylä-projekti
 • Kotoutustoiminnasta uusi innostava uutiskirje
 • Runoleiri elokuussa
 • Vesistöilta 21.3. onnistui hienosti
 • Kaukurin rukoushuone kunnostetaan
 • Varsinais-Suomen kyläillan antia
 • Märynummelle frisbeegolfrata
 • Nuorten hankkeita tuetaan
 • Leader tuottaa monenlaista hyötyä
 • Särkisalon Yhres-hanke mukaan Senaatintorin tapahtumaan 16.5.
 • Palveluja ja hyvinvointia kylille
 • Luontolahja 100-vuotiaalle Suomelle
 • Märyyn lehti ja Ylikulmalle kotisivut
 • Kosken asemalla keskusteltiin laajakaistasta
 • Verottajan ohjeita koottu
 • Saloon maaseutumyönteinen valtuusto
 • Salon joukkoliikenne paranee
 • Smart Countryside
 • Maaseutu ja kaupunki kulkevat kestävässä kehityksessä rinta rinnan
 • Paljon tilaisuuksia toimintakalenterissa! Ilmoita omat mukaan!

Tämä on Kylien Salo uutisviesti. Välitä tietoja kylässä!

Paikallisyhdistysten ja kaupungin johdon tapaaminen 20.4.

Salon asukas-, kylä- ja kotiseutuyhdistysten sekä kaupungin johdon tapaaminen järjestetään ensi torstaina 20.4. klo 17–19 Salon kaupungintalolla. Mukana esittäytymässä ja keskustelemassa on kesäkuussa aloittava uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna. Kahvia tarjolla klo 16.30 alkaen. Ohjelma:

 • 16.30 Kahvi
 • 17.00 Tapaamisen avaus ja ajankohtaiskatsaus, kaupunginjohtaja Antti Rantakokko
 • Kyläesittely: Nurkkilan-Ylönkylän kyläyhdistys, puheenjohtaja Tuire Aaltonen
 • Yhdistysesittely: Kirakan kesäteatteriyhdistys ry
 • Uuden kaupunginjohtajan esittäytyminen, Lauri Inna
 • Keskustelua
 • Teijon alueen Huvilat@Ruukki -tapahtuma, tiedottaja Stina Siikonen
 • Kylähankkeen ajankohtaiskatsaus, kyläasiamies Henrik Hausen
 • Keskustelua, uusia aloitteita
 • 19.00 Tapaamisen päättäminen

Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan! Kylät voivat tuoda uusia aloitteita ja keskustelunaiheita tapaamiseen tai lähettää ne etukäteen sähköpostilla: henrik.hausen@salo.fi. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Siivoustalkoot kylissä ja rannoilla

Yhteiset siivoustalkoot järjestetään Salon keskustassa sekä kylissä ja kouluilla. Salon torilla siivoustalkoot alkavat keskiviikkona 19.4. klo 17, jaossa on jätesäkkejä ja roskapihtejä. Ilmoittautukaa muut alueet minulle, asiasta tiedotetaan lehtiin ja nostetaan tämäkin talkootempaus esille. Tarkemman ajankohdan saa määrätä paikallisesti.

Monet kyläthän ovat siivonneet raittejaan jo vuosia ja talkoita on ehkä jo järjestetty. Esimerkiksi Kosken asemalla siivottiin 15.4., Angelniemellä ja Muurlassa on talkoot 22.4. klo 10 alkaen (kokoontuminen Angelniemellä seurantalolla ja Muurlassa M-Marketin pihalla), Muurlan Honkalan kotimuseolla on pihasiivous 25.4. klo 18, Tieksmäki-Metolan Lainerannassa on pihatalkoot 6.5., Muurlan Fiulmaakarin myllyllä on kevätsiivous 9.5. klo 18 ja Muurlan Kankareen riihellä on siivoustalkoot 23.5. klo 18.

Talkoisiin voi hakea säkkejä ja pyytää jätteiden poiskuljetusta kaupungin puistojen kunnossapidolta: http://bit.ly/236cBBg . Säkeistä ja jätteiden poiskuljetuksesta sovitaan aina etukäteen puistomestari Marja-Leena Laakson kanssa!

Myös Siisti Biitsi -rantojensiivoustalkoisiin kannattaa ilmoittaa mukaan paikalliset tempaukset: http://www.siistibiitsi.fi. Sivuilla on myös hyödyllinen järjestäjien muistilista ja tietoja lintujen pesimisestä. Suositeltu tempausaika on 29.4.–6.5.2017.

Vuoden kylä – nyt kannattaa hakea!

Varsinais-Suomen Vuoden kylä -tittelin haku on auki ja päättyy 14.5. Nyt kannattaa hakea, Salossakin on monia aktiivisia kyliä! Aina ei tärppää ensimmäisellä haulla, mutta jos ei hae niin ei ainakaan tule valituksi!

Tänä vuonna teemana on yhteistyö: ”Tehdään kylä yhdessä”, Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hengessä. Lisätietoja ja hakuohjeet Varsinais-Suomen kylät ry:n sivuilla: http://bit.ly/VuodenKyla

Hankeinfo 16.5.

Hankeinfo järjestetään tiistaina 16.5. klo 18–20 Varvojärven saunalla, Varvontie 487 Pertteli.  Tule kuulemaan mihin kaikkeen voi saada tukea! Tule myös katsomaan ja kuulemaan mitä Varvojärvellä on Leader-tuen avulla tehty!

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu sekä mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen!  Lisätietoja: Anu Pekanniemi 050-430 6385 Ilmoittaudu 12.5 mennessä osoitteeseen toimisto@ykkosakseli.fi. Muista maininta ”Salo hankeinfo”.

Kuvia ja tietoja Varvojärveltä: http://www.salonkylmäuimarit.fi/uintiajat-ja-paikat
Järj. Ykkösakseli ja Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke.

Muistikylä-projekti

Muistikylä-projekti on Salon Muistiyhdistyksen kehityshanke, jonka tavoitteena on muistia tukevan esteettömyyden ja osallisuuden vahvistaminen Salon ja Someron alueilla.

Yksi projektin tavoitteista on luoda alueille korttelikerhoja, matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja, joihin alueen ikäihmisten ja kaikkien muidenkin olisi helppo tulla tapaamaan muita. Korttelikerhoilla pyritään vähentämään ihmisten yksinäisyyttä sekä lisäämään osallistumisen mahdollisuuksia.

Kaipaako sinun alueesi korttelikerhoa? Onko taajamassanne kivoja tiloja ilman toimintaa? Jos taajamassanne/alueellanne on kiinnostusta matalan kynnyksen kohtaamispaikalle, niin ottakaa yhteyttä ja katsotaan yhdessä, miten edetään!

Riina Aulén, sähköposti riina.aulen@muistisalo.fi puhelin 044 977 5412.

Kotoutuksesta innostava uutiskirje

Suomen kylätoiminta ry:n Koko kylä kotouttaa -hankkeen pilottikyläksi on valittu Taalintehdas Kemiönsaaren kunnasta. Kylän kokemukset ovat innostavia. Taalintehtaan elämää seurataan uutiskirjeessä huhtikuusta joulukuuhun. Ensimmäinen uutiskirje on tässä: http://bit.ly/Kokokyla1

Runoleiri elokuussa

Angelniemellä järjestetään taas ensi kesänä runoleiri, jossa harjoitellaan runoja ja järjestetään yleisölle avoin runomatinea, runoraati ja runokaraoke. Leirin ajankohta on 1.-4.8.2017 ja vetäjänä toimii Eero Enqvist. Hän on opettanut runoutta ja lausuntaa muun muassa useana kesänä Suomen lausujain liiton Suolahden kursseilla. Kesän leirillä on tarkoitus keskittyä Suomi-aiheiseen runouteen ja proosaan. Ilmoittautuminen runoleirille on 14.5. mennessä, mutta mukaan mahtuu vain noin 20 runoista ja lausunnasta kiinnostunutta, joten kannattaa toimia heti.

Leirin kutsu: https://kyliensalo.files.wordpress.com/2013/11/angelnkutsu.pdf

Leirinjohtajan tervehdys: https://kyliensalo.files.wordpress.com/2013/11/angelntervehdys.pdf

Vesistöilta 21.3. onnistui hienosti

vesistoiltaIllassa oli mukana 63 henkilöä, jotka edustivat muun muassa Valoniaa, Ely-keskusta, Kosken kartanoa, Laukanlahden suojeluyhdistystä, alueen yrityksiä, Kiskon Kirkkojärven suojeluyhdistystä, Vesistöklinikkaa, Nahvonjärven suojeluseuraa, WWF:ää, ProAgriaa, Rahikkalan-Pipolan-Nummijärven vesiensuojeluyhdistystä, Eräjärven suojeluyhdistystä, Perniön Kosken aseman kyläyhdistystä, Salon kokoomusta, Salon seudun vihreitä, Särkisalon pitäjäseura Särfiniä, Karkassalon kalastuskuntaa, Kiskon Kirkkojärven hoitoyhdistystä, Särkisalon urheilijoita, Salon seudun luonnonsuojeluyhdistystä, Halikonlahden suojeluyhdistystä, Teijon alueen kyläyhdistystä, Vuorilinnan voimaa, Salon kaupungin kylähanketta ja Leader Ykkösakselia.

Alustusten vahva sanoma oli, että vesistöjä pitää hoitaa yhdessä, koko valuma-alueen toimet vaikuttavat vesistön tilaan järvissä, joissa ja jokien edustalla saaristossa. Vesistöklinikka – Salon vesistöjen hoitoyhdistys ry sai illassa kannatusta yhteistyön kattojärjestönä. Todettiin myös, että olisi tärkeää, että Vesistöklinikkaa saisi perusrahoitusta kaupungilta. Se takaisi työn pitkäjänteisyyden ja saataisiin työntekijä, joka sitten voisi hakea erilaisia hankerahoituksia vesistötoimiin.

Illan alustuksista on kalvot tässä Valonian sivuilla: http://bit.ly/ValoniaAlustukset

Kuvia: https://goo.gl/photos/2xzAS33gTDSCYLMj7

Kaukurin rukoushuone kunnostetaan Leader-hankkeella

Kiskon Kaukurin 92 vuotta vanhaa rukoushuonetta korjataan parhaillaan. Uusittavaa hirttä oli ennakoitua vähemmän, mutta monenlaista talkoota on vielä edessä, ennen kuin hanke on valmis. Hankkeen arvioitu kustannus on noin 53 000 euroa, josta Leader Ykkösakselilta saadaan 50 %. Hirsiä vaihdetaan noin 50 metriä ja sen jälkeen uusitaan laudoitus. Maalaaminen on tarkoitus hoitaa talkoilla. Jos rahoitus riittää, niin tehdään pienempiä korjauksia sisälläkin. Tarkoituksena on, että rukoushuone toimii kylän kokoontumistilana.

Lue yhteenvetoa Ykkösakselin vuosien 2015–2016 uusista Leader-hankkeista. http://bit.ly/LeaderYkkosakseli

Varsinais-Suomen kylätaloillan antia

Tietoa kylä- ja seurantalojen markkinoinnista ja työleireistä, joilla on kunnostettu kylätaloja. Vinkkejä mm.: verkkomainonta, kotisivut kuntoon, Facebook-mainonta, ilmainen mainonta, kansainväliset työleirit, tuotekortit ja tarkistuslistat. Paljon hyödyllistä, jos olet mukana ylläpitämässä seurantaloa! http://www.vskylat.fi/kylatalo-illan-22-3-materiaalit/

Märynummelle frisbeegolfrata

Märynummelle rakennetaan talkoilla ja Leader-avustuksella 9-väyläinen frisbeegolfrata. Paikka on Tassukallion takana kauniissa metsässä. Muita sponsoreita on mukana Halikon VPK ja Tuuliwatti Oy. Myös kyläyhdistys rahoittaa hanketta. Reippaat talkoolaiset ovat jo saaneet tiipaikkoja tehtyä, metsää on siistitty ja koripaikkoja katsottu. Talkoot muun muassa lauantaina 22.4. klo 9. Tavoitteena on saada rata valmiiksi Avoimet kylät -päivään mennessä (10.6.).

Nuorten hankkeisiin Ykkösmassia

Leader Ykkösakseli tukee nuorten omaa, uutta toimintaa. Tavoitteena on tutustuttaa nuoret hanke- ja Leader-toimintaan. Tuettava idea voi olla esimerkiksi nuorille tarkoitettu tapahtuma, jonka järjestämistä tuetaan. Yhteisten harrastusvälineiden hankinta nuorten käyttöön voi saada tukea. Tärkeintä on, että toiminta hyödyttää monia nuoria tai on sopivaa muillekin nuorten ryhmille. Yhteen hankkeeseen voi saada ykkösmassia 100–500 euroa.

Rahaa on tänä vuonna jaossa yhteensä 15 000 euroa. ”Kannustan nuoria ideoimaan omia juttuja. Meihin kannattaa olla etukäteen yhteydessä. Ideoita voisi ehkä kehittää Ykkösmassille sopiviksi”, Teuri neuvoo.

Seuraava Ykkösmassin haku päättyy toukokuun lopussa ja päätöksiä tehdään kesäkuun alussa. Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät Ykkösakselin kotisivuilta: http://www.ykkosakseli.fi/ykkosmassi/

Leader tuottaa lisäarvoa

”Leader tuottaa lisäarvoa kahdella tapaa. Ensinnäkin, kunnan Leader-ryhmälle antamat eurot tuottavat vipuvaikutuksella seitsenkertaisen panoksen aluetalouteen kun mukaan lasketaan EU:n, valtion ja yritysten vastarahat sekä vapaaehtoistyön arvo. Toiseksi, toiminta lisää sosiaalista pääoma alueilla eli sitä ihmisiä yhteisöihin kiinnittävää ihmeainetta mitä yhteiskuntamme nyt mitä kipeimmin tarvitsee.” http://bit.ly/LeaderArvio

Särkisalon Yhres-hanke mukaan Senaatintorin tapahtumaan 16.5.

Eloisa ikä -ohjelman maaseutuverkostoon kuuluvat hankkeet järjestävät 16.5.2017 klo 12-13.30 tapahtuman Helsingin Senaatintorilla. Tilaisuuden juontajina toimivat Eeva Söderman ja Harriet Corin. Ohjelmassa mm. yhteislaulua ja jumppaa. Torilla on mukana Pihtiputaan mummo, Pirkko Mannola ja säestäjä Pekka Pentikäinen. Mukaan on kutsuttu myös kansanedustajia.

Toritapahtumaan kutsutaan osallistujiksi ikäihmisiä. Särkisalon Förbystä bussi lähtee klo 8.30. Kulkee reittiä Särkisalo- Perniö- Salo- Helsinki.  Mukaan pääsee matkan varrelta. Tapahtuman jälkeen lähdemme Heurekaan, jossa ruokailu ja näyttelyyn tutustuminen. Heurekasta lähtö klo 17.00. Ilmoittautuminen on viimeistään 2.5. Päivi Lindemanille, puh. 040 132 6385. Hinta 35€.

Palveluja ja hyvinvointia kylille

Tällä otsikolla järjestetään seminaari keskiviikkona 23.8. klo 18, laita jo kalenteriin! Seminaarissa käsitellään monipalvelukeskusten perustamista Salon taajamiin Särkisalokodin ja Perniön kunnantalon mallien mukaisesti, tietenkin paikallisesti soveltaen. Yksi alustaja on Manu Rantanen Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista Mikkelistä. Hän puhuu yhteisetu-osuuskunnista, Mikkelin Ihastjärven koulun monipalvelukseskuksesta sekä vapaa-ajan asukkaiden tuomasta palvelujen tarpeesta kylissä ja taajamissa.

Ennen seminaaria on kesäkuussa tarkoitus järjestää työpajoja aiheesta esimerkiksi niissä Salon taajamissa, joissa on kaupungin kiinteistöjä tai muita sopivia kiinteistöjä vähällä käytöllä. Ota yhteyttä kyläasiamieheen, jos kiinnostaa lähteä kokoamaan paikallisia voimia perustamaan palvelukeskuksen tai jotakin palvelua taajamaasi!

Luontolahja 100-vuotiaalle Suomelle

Luontolahjan voi antaa jälkipolville lahjoittamalla alueen suojelualueeksi. Kampanjan takana ovat ympäristöministeriö, maa- ja metsätalousministeriö ja Maailman luonnonsäätiö WWF. Ohjeet ja muun muassa Salon luonnonmetsäsäätiön yhteystiedot ovat tässä: http://www.luontolahjani.fi/fi/osallistu/

Myös kuntia halutaan mukaan talkoisiin! Salon seudun sanomat kirjoittaa pääkirjoituksessaan 3.4. näin:

”Suomen luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä -hanke on innostanut useat kunnat suojelemaan omia luontokohteitaan. Espoon hallitus päätti kolmen suojelualueen perustamisesta Keskuspuistoonsa. Oulu valmistautuu suojelemaan kaupungin omistaman Sanginjoen, joka suojelun toteutuessa muodostaa kansallispuistotasoisen kokonaisuuden Espoon Nuuksion tapaan.

Itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi myös ympäristöministeriö on haastanut kunnat tekemään metsien suojelupäätöksiä. Ensimmäisenä kunnista Luontolahja-haasteen otti vastaan Lahti, joka suojeli heti juhlavuoden alussa 40 hehtaarin Sammalsillansuon. Vantaa valmistautuu suojelemaan 130 hehtaaria itsenäiselle Suomelle.”

Mistä löytyy Salon uusi suojelukohde?

Märyyn lehti ja Ylikulmalle kotisivut

Märynummen uusi kylälehti Ei Hullumpi Lehti 1/2017 on ilmestynyt, lue tästä: http://marynummi.net/ei-hullumpi-lehdet/

Perniön Ylikulman kyläyhdistyksen uudet selkeät kotisivut: https://pernionylikulmankyla.wordpress.com/

Kosken asemalla keskusteltiin laajakaistasta

Koski as. kyläyhdistys Perniöllä sai uuden puheenjohtajan kyläkokouksessa viime sunnuntaina. Jari Löfström jatkaa kun Eero Kallio luopui puheenjohtajuudesta. Kyläyhdistyksen pääprojekti on Vihiniemen kylättalon kunnostus, mutta myös laajakaistayhteydet herättävät keskustelua ja huolta erityisesti etätyöntekijöiden keskuudessa. Kuituverkko olisi luotettavin ja siihen olisi halukkaita liittyjiä, mutta ei vielä tarpeeksi, jotta Lounea lähtisi kaivamaan valokuitua kylälle. http://bit.ly/KoskenAs

Verottajalta ohjeita järjestötoimintaan

Tässä: http://bit.ly/VeroOhjeet

Saloon maaseutumyönteinen valtuusto

Kuntavaalit on käyty ja uusi valtuusto valittu. Hyvä, että ehdokkaita oli runsaasti ja eri puolilta kaupunkia. Kylien kannalta tärkeät kysymykset mm. paikallispalveluista näyttävät saavan hyvin kannatusta uudessa valtuustossa. Helsingin sanomat on koonnut valittujen vastauksia vaalikoneestaan: sen mukaan esimerkiksi kouluverkko saa vahvan kannatuksen Salon uusien valtuutettujen keskuudessa:

Kouluverkon säilyttäminen nykyisellään saa vaalikoneen vastausten mukaan uudessa valtuustossa 63 % kannatuksen.

Kun kysyttiin, pitäisikö kaikkien päätösten yhteydessä arvioida vaikutuksia ympäristöön ja tarvittaessa luopua ympäristölle haitallisista hankkeista, tämä saa 74 % kannatuksen.

Kunnan on tärkeä tarjota palveluita myös syrjäkylille ja reuna-alueille. Tätä mieltä on jopa 96 % uusista valtuutetuista. Toivottavasti tämä myös näkyy päätöksenteossa!

Tuulivoiman rakentamiseen uusi valtuusto näyttäisi suhtautuvan myönteisesti 67 % enemmistöllä.

Tuloksissa on mukana ne valitut valtuutetut, jotka ovat vastanneet tähän vaalikoneeseen.

http://www.vaalikone.fi/kunta2017/tulos/03/734

Salon joukkoliikenne paranee

Salon joukkoliikenne paranee! Seutuliikenne entisistä kuntakeskuksista, Teijolta, Vaskiolta ja Angelniemeltä kulkee myös kesällä ja se tulee maksamaan 3,30 ja siihen sisältyy kahden tunnin vaihto-oikeus, myös paikallisliikenteen busseihin. Paikallisliikenteen vyöhyke on vielä halvempi, tänä vuonna 1 euro ja vyöhyke yltää noin viiden kilometrin päähän keskustasta.
http://www.sss.fi/2017/03/bussiliikenne-paranee-salossa-kesalla/

Smart Countryside

Maaseudun digipalveluja on selvitetty Smart Countryside -hankkeessa. Selvitys nostaa taas esille kylien laajakaistayhteydet.

Esimerkeissä valokuituverkon laajentaminen tapahtuu mm. vesi- ja viemäriverkon laajennuksen yhteydessä. ”Nopeiden laajakaistayhteyksien saatavuuden eteen tarvitaan vielä paljon panostusta. Digiloikkaa ei voida ottaa, ellei toimivia tietoliikenneyhteyksiä ensin rakenneta.”

Myös kirjastot ja kylätalot nousivat keskusteluun: ”Kainuun kylätaloissa koulutetaan ja neuvotaan, sekä pidetään myös elektronisia lääkärin vastaanottoja.”

http://bit.ly/SmartCountryside

Maaseutu ja kaupunki kulkevat kestävässä kehityksessä rinta rinnan

Kaupunkia ja maaseutua ei voida eikä pidä Syken ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajan Eeva Furmanin mukaan asettaa vastakkain siinä, kummassa eläminen olisi jotenkin kestävämpää.

”Niiden kestävyyttä on vietävä eteenpäin rinnan”, hän sanoo.

”Kaupunki ja maaseutu ovat jatkumo. Vaikka Suomi on iso maa, meillä liikutaan paljon molemmissa. Mitä kaupungeissa tapahtuu vaikuttaa vahvasti siihen, miten maaseudulla menee ja toisin päin”, kestävyystutkija huomauttaa.

Lue Maaseudun tulevaisuuden juttu aiheesta: http://bit.ly/kestavamaaseutu

Paljon tilaisuuksia keväällä..

..taas Kylien Salo toimintakalenterissa, muun muassa:

Runsaasti kevätkokouksia ja kevätsiivoustalkoita, Perniön Kosken aseman linturetki Saarenjärvelle 22.4., Ervelän seudun pienviljelijäyhdistyksen 90-vuotisjuhlat 22.4., Perniön mieskuoron juhlakonsertti 23.4., Kylän historia eläväksi -ilta Loimaalla 27.4., vappu-piknik Perniön Kosken asemalla 1.5., vappubrunssi Muurlan Pyymäellä 1.5., lukupiiri Suomusjärvellä 2.5., vesiluontopäivä Latokartanon koskella 13.5., lehmäloikka Kosken kartanolla 13.5., hiljaisuuden polku Teijolla 13.5., perinnepäivät Rikalanmäellä 13.–14.5., kansainvälinen museopäivä 18.5. ja Huvilat@Ruukki –tapahtuma Teijolla 20.5. , Helavalkjat Vaskiolla 24.5.

https://kyliensalo.wordpress.com/toimintakalenteri/

..ja kesällä..

10.6. Avoimet kylät 2017, ennätysmäärä kyliä mukana!
AvoimetKylatTiedote12017
AvoimetKylatSaloOhjelmaYhteyshenkilot

Kesäteattereita:

 • Pekka Puupää Vuohensaaressa
 • Welcome to Perniö Mr. Woodson Kirakan kesäteatterissa
 • Saapasjalkakissa Vaskion Perinnemäellä
 • Tukkijoella Mathildedalissa
 • Täällä jossakin Suomusjäven kesäteatterissa

Kesä yhdessä – Salossa! -tilaisuudet:

 • su 2.7. Kiikala-päivä
 • la 8.7. Kisko-päivä
 • su 9.7. Suomusjärvi-päivä
 • su 9.7. Trömperi-päivä, Halikko
 • la 22.7. Särkisalo-päivä
 • la 5.8. Laurin markkinat, Perniö
 • su 20.8. Kuusjoki-päivä
 • to 17.8. Yhdistysten iltatori, Salo
 • su 20.8. Pertunpäivä, Pertteli
 • la 26.8. Muurlan Wanhanajan markkinat

ja paljon muuta!

https://kyliensalo.wordpress.com/toimintakalenteri/

Mukavaa kevättä (vähän lisää lämpöä odotellessa..)!

Henrik

Henrik Hausen, kyläasiamies
 Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo –hanke
 puh. 044 778 7715
 sähköposti henrik.hausen@salo.fi
Ilmoita kylän osoitteiden muutoksista kyläasiamiehelle!
Mikäli et halua näitä viestejä jatkossa niin ilmoita 
siitäkin sähköpostilla tai puhelimitse!
Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s