Uutisviesti 13.3.2017

 • Salon vesistöt, tila ja tulevaisuus -tilaisuus 21.3. rakentaa uutta yhteistyötä vesistöjen suojelemiseksi
 • Yhdistysten ja kaupungin johdon tapaaminen 16.2.
 • Seuraavassa tapaamisessa on mukana uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna
 • Uudenlaista kansalaistoimintaa maaseudulla
 • Kuntavaalitentti ja toiveikas elokuva kansalaistoiminnasta
 • Avoimet kylät
 • Kaupungin yleisavustukset haettavana 31.3. mennessä
 • Kiskon Kihakka kyläyhdistys kunnostaa kylätaloa
 • Uutisviesti13032017bTulevaisuuspaja Hajalassa
 • Kylälehtiä: Märynummi, Koski as., Teijo
 • Muurlaan uudet kotisivut
 • Kulttuuriympäristömatka Ruotsiin 5.-9.6.
 • Historia eläväksi 15.3. ja 27.4.
 • Green Care -verkostoitumistilaisuus 22.3.
 • Kylätalo-ilta 22.3. Loimaalla
 • Lähiruokaa tarjolla Viljamakasiinin pääsiäistapahtumassa 9.4.
 • Huvilat@Ruukki taas toukokuussa
 • Kisko-seuran huippukonsertteja kesällä
 • Ilmaista neuvontaa haja-asutuksen jätevesihuollosta

Tämä on Kylien Salo uutisviesti. Välitä tietoja kylässä!

Salon vesistöt, tila ja tulevaisuus -tilaisuus 21.3. rakentaa uutta yhteistyötä vesistöjen suojelemiseksi

”Salossa vesiensuojelu- ja vesistökeskustelu on ollut vilkasta viime vuosina. Puheenaiheita ovat olleet muun muassa Perniönjoen perkaushanke, Särkisalon vesien tila, Uskelanjoen jäänpidätysrakenteet ja kalataloudelliset kunnostukset sekä Kiskonjoella alkanut Freshabit life -hanke, jossa on muun muassa suunnitteilla kalatie Kiskonjoen voimalaitospatoon. Talvella otsikoissa ovat olleet Kiskonjoen harmilliset tapahtumat eli Kiskonjoen öljyonnettomuus ja Kiskon Aijalan kaivoksen romahdus.

Salossa toimii useita paikallisia vesiensuojeluyhdistyksiä, jotka ovat keskittyneet erityisesti järvien ja merenlahtien tilan edistämiseen. Yhdistykset ovat tehneet arvokasta ja pitkäjänteistä työtä vesien tilan edistämiseksi. Vesien tilan heikentyminen on kuitenkin paikoin ollut kiihtyvää ja tietyillä alueilla olisi tarvetta tehostettuihin toimiin ja yhteistyön lisäämiseen. ”Näin kirjoittaa Valonian vesiasiantuntija Janne Tolonen blogissaan.

Tiistaina 21.3. klo 15.30 järjestettävän ”Salon vesistöt” -tilaisuuden tavoitteena on saada aikaan uusi yhteistyö vesistötoiminnan organisoimiseksi Salossa. Esimerkkinä on muun muassa Paimionjoki-toiminta, joka on yhdistänyt kyläyhdistyksiä, ympäristötoimijoita, maataloustuottajia sekä kuntia ja muita viranomaisia käytännön toimiin jokien, järvien ja saaristoalueiden luonnon puolesta.

Avoimessa tilaisuudessa kuullaan esityksiä Salon vesistöjen nykytilasta ja ajankohtaisista vesistöhankkeista, jonka jälkeen keskustellaan Salon vesistöjen kehittämismahdollisuuksista. Tilaisuus järjestetään Salon kaupungintalon valtuustosalissa (Tehdaskatu 2, Salo) tiistaina 21.3. klo 16.00–18.30. Kaupungintalon aulassa on tarjolla kahvia klo 15.30 alkaen ja esillä on myös vesistökunnostustoimijoita ja -hankkeita.

Alustajat ovat Lounais-Suomen vesiensuojeluyhdistyksestä, Suomen ympäristökeskuksesta, Valoniasta, Ely-keskuksesta ja Paimionjoki-yhdistyksestä.

Tilaisuuden järjestävät Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke, Särkisalon-Finbyn pitäjäyhdistys Särfin, Vesistöklinikka – Salon vesistöjen hoitoyhdistys ja Valonia (Varsinais-Suomen kestävän kehityksen ja energia-asioiden asiantuntija- ja palvelukeskus).

Vapaa pääsy, tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua, tervetuloa!

Ohjelma ja vesistölinkkejä: http://bit.ly/Salon_vesistot

Janne Tolosen blogi: http://bit.ly/Tolonen_Valonia

Yhdistysten ja kaupungin johdon tapaaminen 16.2.

Yhdistysten ja kaupungin johdon palaverissa 16.2. kaupunginjohtaja Antti Rantakokko kertoi muun muassa uuden osaamiskeskittymän perustamisesta. Ensimmäiset yritykset ovat jo vuokranneet tiloja. Hän korosti kuitenkin, että kaupungin satsaaminen osaamiskeskukseen ei tarkoita sitä, että se veisi pois resursseja muualta. Edelleen pitää olla aktiivinen koko kaupungin alueella.

Liikennepalveluasiantuntija Tanja Ahola kertoi Salon joukkoliikenteen suurista muutoksista. Vainion liikenteen paikallisliikenne loppuu ja myös monet vuorot kylistä. Kaupunki on asettanut uusia palvelutasotavoitteita. Kaupunki ostaa vuoroja sen mukaan miten talousarviossa riittää rahaa tähän ja tavoitteisiin pyritään vaiheittain. Keväällä aloitetaan paikallisliikenne kaupungin ostamana. Jo ensi kesänä on tarkoitus ostaa vuorot Salon keskustasta entisiin kuntakeskuksiin sekä Teijolle, Angelniemelle ja Vaskiollle. Esityksen jälkeen keskusteltiin yhteyksistä Piihoviin, Viitannummen yhteyksistä, vuorotyössä käyvien mahdollisuuksista käyttää joukkoliikennettä sekä Hajalan yhteyksistä.

Joukkoliikenteestä on myös tulossa kysely. Muutenkin voi vielä vaikuttaa reittivalintoihin ja aikatauluihin, olkaa yhteydessä Henrik Hauseniin tai Tanja Aholaan!

Tuohitun kyläyhdistyksen toiminnan esittely toi hyvin esille kylän laajan toiminnan: järjestetään runsaasti tapahtumia ja viikkotoimintaa. Kylätalo Tuohikoto toimii yhteisenä kokoontumistilana nyt kun kylässä ei ole ollenkaan kaupungin tiloja tai palveluita. Kesätoria on järjestetty Tuohitulla kolme vuotta, lisäksi kierretään muuallakin myymässä kylän tuotteita. Leivonnaisten lisäksi suosittuja ovat paikallisista marjoista valmistetut mehut ja hillot. Viikkotoiminta painottuu liikuntaan, lisäksi järjestetään käsityökursseja, suosittuja ovat olleet paikallisten taitajien vetämät kranssikurssit. Kylän aktiivien määrä ei ole suuri, mutta toimiva porukka on hyvin sitoutunut. Muistio ja alustukset: http://bit.ly/1R1rXPQ

Seuraavassa tapaamisessa on mukana uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna, 20.4.

Seuraava paikallisyhdistysten ja kaupungin johdon tapaaminen järjestetään torstaina 20.4. klo 17–19. Paikka ja tarkempi ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. Touko- tai kesäkuussa aloittava Salon uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna tulee mukaan tähän tapaamiseen esittäytymään ja kuulemaan salolaisesta kylätoiminnasta. Nykyinen kaupunginjohtaja, kaupunkineuvos Antti Rantakokko on jäämässä eläkkeelle. Rantakokko sai tasavallan presidentin esittelyssä 10.3. kaupunkineuvoksen arvonimen. Rantakokko on monissa asioissa pitänyt myös Salon maaseutualueen puolta, joten eiköhän hänelle voitaisi keksiä myös jokin maaseutuneuvos-tunnustus?

Uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna toteaa Perniönseudun lehden haastattelussa (16.2.): ” Toisaalta keskusta-alue ei ole koko Salo.  Inna pitää maaseutua yhtenä vahvuutena. Aiemmilla työpaikoillaan hän kertoo seuranneensa, miten sivuelinkeinoista on kasvanut toimivaa – ja työllistävää yritystoimintaa.

–Maaseudulla on sivuelinkeinojen trendit, puhtaan ruoan trendi ja tietysti matkailu.  Pieniäkään alkuja ei saisi väheksyä, Inna toteaa.”

Uudenlaista kansalaistoimintaa maaseudulla

Itä-Suomen yliopiston ympäristöpolitiikan professori Pertti Rannikko kiinnittää kirjoituksessaan huomiota siihen, että maaseutu antaa tilaa ja mahdollisuuksia monenlaiselle toiminnalle. Syrjäiselläkin maaseudulla eletään ajan hermolla, esimerkiksi Valtimolle on viime vuosina muuttanut vaihtoehtoisen elämäntavan etsijöitä, joukossa myös lapsiperheitä. Maaseudulla on saatavilla halvalla vanhoja taloja, siellä on tilaa kokeilla ja tulokkaisiin suhtaudutaan yleensä ennakkoluulottomasti. Ympäristönsuojelu ja luonnon virkistyskäyttö hillitsevät markkinavoimien otetta. Tutkimusten mukaan maaseudulle syntyvät uudenlaisia liittoutumia paikallisten asukkaiden, vapaa-ajan viettäjien ja radikaalin maaseudun edustajien välille – esimerkiksi kun puolustetaan kylämaisemia.

Näin ollen ”Syrjäseudut eivät ole syrjäytymässä yhteiskunnallisesta keskustelusta tai päätöksenteosta. Uudet ilmiöt ja toiminnot kytkevät ne kiinteäksi osaksi verkottuvaa yhteiskuntaa. Syrjäisillä alueilla odotetaan olevan myös keskeinen merkitys Suomen talouden kuntoon saattamisessa.” http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005115121.html

Kuntavaalitentti ja toiveikas elokuva kansalaistoiminnasta 18.3. Bio Salossa

Ensi lauantaina on vuorossa ilmainen elokuvanäytös ja sen jälkeen kuntavaalitentti. Vaalitentissä keskustellaan elokuvassa käsitellyistä aiheista, kuten paikallistaloudesta ja lähiruuasta. Mukaan ovat ilmoittautuneet seuraavat puolueet ja ehdokkaat: RKP: Emilie Gardberg, Vihreät: Wilhelmiina Kallio, SDP: Johanna Saukkonen (sit.), Kesk: Elsi Helenius, Vas: Ville Reiman-Flor Batalha, Kok: Jerina Wallius. Puheenjohtajana toimii Salon Tasauskohtuuspajan Eeva-Stiina Snellman.

Elokuva on toiveikas. Saamme joka päivä informaatiota siitä, kuinka surkea on maailman tila; tietoisuus saasteista ylikulutuksesta ja epäoikeudenmukaisuuksista piinaa mieltä. Entä jos kerrankin näytettäisiin kaikkea sitä, mitä jo tehdään paremman huomisen hyväksi?  Ranskalaiset ohjaajat Mélanie Laurent ja Cyril Dion ovat tarttuneet tähän haasteeseen ja käsittelevät dokumentissaan Demain – Tomorrow muun muassa kaupunkiviljelyä, permakulttuuria, demokratiaa, paikallistaloutta sekä koulutusta.

Elokuvaesitys Tomorrow Bio Salossa, Helsingintie 11, ensi lauantaina 18.3. klo 12. Vapaa pääsy, suomenkielinen tekstitys. Elokuvan esittää Salon kaupungin kulttuuriasiain yksikkö ja Bio Salo.

Tomorrow-elokuvan katselun jälkeen noin klo 14 jatkuu kansalaisten kysely- ja keskustelutilaisuus puolueiden kuntavaaliehdokkaiden kanssa. Järj. Salon TasausKohtuusPaja. Lisätietoja: www.tasauskohtuuspaja.net

Avoimet kylät

Avoimet kylät -päivä on lauantai 10.6.2017 ja mukaan pitäisi ilmoittautua Varsinais-Suomen kylät ry:lle 27.3. mennessä! http://www.vskylat.fi/avoimetkylat/ilmoittautuminen-2017/

Mukaan ovat jo ilmoittautuneet: Tieksmäki-Metola, Kiskon Kihakka, Angelniemi, Vaskio, Vartsala ja Teijo.  Alustavasti on suunnitelmissa muun muassa sauna ja kesän avaus, kylän yhdistysten yhteistapahtuma, myyntipöytiä ja lapsille leikkejä, kotieläinpiha, valokuvanäyttely, avoimet ovet kirkossa, kyläsaunassa ja kyläkoulussa sekä kylän yrittäjien ohjelmaa.

AvoimetInfoAvoimet kylät -infossa 1.2. oli mukana viidentoista salolaisen kylän edustajat ja kaikista on tulossa jotakin ohjelmaa päivään. Eija Eloranta Varsinais-Suomen kylistä kertoi, että koko maan tavoite on 800 osallistuvaa kylää. Tänä vuonna Avoimet kylät on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Mukaan voi lähteä uudella ohjelmalla tai jollakin perinteisellä jutulla tai kohteella. Käytännön järjestelyissä tulisi muistaa, että vaikka yhteistäkin markkinointia on, niin myös oma päivän markkinointi on tärkeää. Tiedotusta tiedotusta! Suomen kylätoiminta ry:stä tulee ilmoittautuneille kylille tienvarsiopasteita. Lisäksi on tapahtuman valtakunnallinen kotisivu, Facebook-sivu, Google Maps -kartta ja valtakunnallista tiedotusta.

Vinkkeinä Eija tähdensi, että kellonaika, paikka ja ohjelma tulisi olla selkeästi ja lyhyesti esitetty. Paikan pitäisi olla muualtakin tuleville helppo löytää. Omille verkkosivuille voi laittaa tarkemmat tiedot. Kahvia tai ruokaa voi mielellään myydä ja lapsillekin olisi hyvä olla jotakin nähtävää tai koettavaa. Avoimet kylät -infon ja kotisivutyöpajan alustukset: https://kyliensalo.wordpress.com/menneet/

Valtakunnallinen sivu: http://avoimetkylat.fi/

Kaupungin yleisavustukset 31.3.

Salon kaupungin yleis- ja kohdeavustukset yhdistyksille ovat haettavana 31.3.2017 klo 12 mennessä. Haettavana ovat nyt nuorisopalvelujen, liikuntapalvelujen, kulttuuripalvelujen, kansainvälisen toiminnan, yleissivistävän kansalaistoiminnan ja asukas- ja aluetyön sekä ympäristönsuojelun avustukset. http://www.salo.fi/kaupunkijahallinto/ilmoitustaulu/41820.aspx

Muutoksena viimevuotiseen on muun muassa, että ympäristönsuojelumäärärahat on erotettu Yleissivistävästä.., yhteensä summa on pysynyt samana (tämän vuoden talousarviossa Yleissivistävän.. 20 000 euroa ja Ympäristönsuojelua.. 5 000). Yleissivistävän.. määräraha jaetaan nyt kokonaan yleisavustuksiin, siinä kohtaa ei enää jaeta erikseen kohdeavustuksia.

Asukas-, kotiseutu- ja kyläyhdistykset anovat avustuksia kohdasta ”Yleissivistävä kansalaistoiminta, asukas- ja aluetyö (kh:n myöntämät avustukset)”. Tietenkin voi myös anoa tukea esimerkiksi kulttuuripalvelujen kohdeavustuksista. Kaupunginhallituksen viime vuoden päätökset Yleissivistävän.. määrärahoista on tässä: http://bit.ly/avustukset2016 , tarkempi lista päätöksen liitteessä.

Kiskon Kihakka kyläyhdistys kunnostaa kylätaloa

Kiskon Kirkonkylässä, Haapaniemellä ja Kajalassa toimiva kyläyhdistys Kihakka kunnostaa Järvelän tilasta viihtyisän kokoontumistilan alueen kyläläisille. Puustoa on jo karsittu talosta on tyhjennetty vanhaa roinaa. Tarvittavat putki- ja lattiakorjaukset ovat menossa ja huhtikuun alussa aloitetaan sisätilojen kunnostuksen. Tavoitteena on, että Avoimet kylät -päivänä 10.6. talossa voidaan pitää avoimet ovet ja järjestää pientä ohjelmaa. Talo, sauna ja uimaranta ovat tietenkin käytössä myös Kisko Triathlon:in aikana 1.7. Triathlon on Kiskon alueen talkootyön vuosittainen suurponnistus.

Tulevaisuuspaja Hajalassa

Hajalassa oli tupa taas täynnä, kun suunniteltiin kylän tulevaisuutta 28.4. Kyläyleiskaavan valmistumista odotellessa suunniteltiin alueen asukasmarkkinointia. Hyviä tontteja on tulossa myyntiin, kylän monipuoliset historia- ja luontokohteet halutaan nostaa esille, kyläsaunan ja uimarannan kehittämiseen saatiin lisää ideoita jne.

Illan teemoina olivat Myllytyryn kokoontumistilan ja uimarannan kehittäminen, matkailu ja identiteetti, muun yritystoiminnan kehittäminen sekä kaavoitus ja vesiasiat.

Kylä on jo mukana ”Avaimet maisemaan” -hankkeessa, jossa kylän maisemaan suunnitellaan hoitotoimia. Kyläkaavoitus on meneillään ja kyläsuunnitelmaa päivitetään. Metsästysseuran omistaman Myllytyryn saunan ja kokoontumistilan uudistamista suunnitellaan. Kokoonkutsujina toimivat Hajalan kyläyhdistys ja ”Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo” -hanke.

Tulevaisuustyöpajaan ja asukasmarkkinointikampanjaan osallistuu Annika Pöyhtäri. Annika opiskelee liiketoiminnan kehittämistä Hämeen ammattikorkeakoulussa ja hän tekee opinnäytetyönsä Hajalan uusien asukkaidenhankintakampanjasta ja hanketoiminnasta.

Kylälehtiä

Märynummen ”Ei Hullumpi Lehti” 2/2016 on luettavissa kylän nettisivuilla. Mukava katsaus vuoden toimintaan, tulevia tapahtumia, linja-autoaikatauluja ja kylän yrittäjiä. Kyläyhdistys on tehnyt yhteistyötä niin pakolaisten vastaanottokeskuksen kuin Halikon sairaalan kanssa, teiden varsia ja uimarantaa on siivottu ja Märypäivä sekä Miäletön mäkiautokisa järjestetty. Nyt rakennetaan frisbeegolfrataa.  Ei yhtään hullumpi lehti. http://marynummi.net/ei-hullumpi-lehdet/

Koski as. kyläyhdistyksen hieno kylälehti Kosken Kaiku 1/2017 kertoo, että kylätalon keittiötä uudistetaan ja Saarenjärven kunnostusta suunnitellaan. Kysytään ”Otak Vihivaarist vaari?” ja esitellään kyläyhdistyksen johtokuntaa ja 7 tiimiä, esimerkiksi naapuriaputiimi tarjoaa apua kun sitä tarvitaan. Uusi johtokuntalainen esittäytyy ja Ana Schorinin luontojuttu kertoo pohjantikasta… http://koskias.fi/?page_id=49

Teijon alueen kyläyhdistyksen KyläKuulumisia ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Juttua on uusimmassa lehdessä muun muassa uudesta ravintolasta, kahdesta hankkeesta ja kesän tilaisuuksista. Sivuilla on myös terveiset kyläyhdistyksen kevätkokouksesta. http://www.teijo.fi/4kylanyhdistys/kylakuulumisia-jasenlehti/

Muurlaan uudet kotisivut

Muurlan kotiseutuyhdistys on uudistanut kotisivunsa ja ottanut käyttöön muurla.fi-osoitteen. Sivut ovat selkeät ja raikkaat ja mukana on myös menneiden tapahtumien kuvia ja muisteloita. http://muurla.fi/

Kotiseutuyhdistyksellä on laajasti toimintaa ja toimii myös alueen yhteistyön rakentajana: ”Yhdistys ylläpitää Muurlan kotiseutumuseota Honkalan talossa, Fiulmaakarin myllyä, Koivumäen muinaismuistoaluetta sekä Ylisjärven rannalla sijaitsevaa Viljo Hurmeen taitelijakotia. Yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa muun muassa Wanhanajan markkinat ja teatterin keinoin toteutettuja muisteludraamaprojekteja.”

Parhaillaan yhdistys kartoittaa itsenäisyyden juhlavuonna 1967 istutettuja kotikuusia, viikoittaiset avantouinnit jatkuvat ja kevätkokouksen yhteydessä on Muurlan opiston valokuvausopiskelijan esitys Ylisjärvestä. Huhtikuussa siistitään museon piha. Toukokuussa on luvassa Vappubrunssi Pyymäellä, myllyn, riihen ja Koivumäen siistimistä sekä pyöräretki yhteistyössä Muurlan Vihurin kanssa.

Yhdistys on perustanut myös Facebook-sivut, löytyvät haulla muurlankotiseutu.

Kulttuuriympäristömatka Ruotsiin 5.-9.6.

Vielä ehtii ilmoittautumaan Avaimet maisemaan –hankkeen ja Katri Salmisen järjestämälle mielenkiintoiselle matkalle. Matkalla tutustutaan Örebron ja Uppsalan alueen kulttuuriympäristö-, perinne- ja luontokohteisiin, maiseman tuotteistamiseen ja ruotsalaisen lähiruoan brändäykseen. Ilmoittautumiset 14.3. mennessä. http://bit.ly/Opintomatka_Ruotsiin_ProAgria

Historia eläväksi 15.3. ja 27.4.

Varsinais-Suomen Kylät ry järjestää 2 iltaa, joissa tutustutaan esimerkkien kautta siihen, miten kylän historiaa on otettu käyttöön ja tuotteistettu eri tarkoituksiin. Ensimmäinen ilta on Ruskolla, yksi alustajista on John Björkman Varsinais-Suomen maakuntamuseosta: Elävä museo – seudun vetovoimatekijä. Toinen ilta on Loimaalla, alustajana muun muassa Ulla Kaskiluoto Suomen kuunnelmayhdistyksestä: Eksyssuolta Asemalle – tarinasta kuunnelmaksi. http://www.vskylat.fi/kylan-historia-elavaksi-illat-15-3-ja-27-4/

Green Care -verkostoitumistilaisuus 22.3.

Green Care -toiminta Varsinais-Suomessa -verkostoitumistilaisuus järjestetään Piikkiön Tuorlassa keskiviikkona 22.3. klo 10–12.30. Tilaisuus koostuu lyhyistä tietoiskuista, joissa esiintyvät erityyppisiä Green Care -palveluja erilaisille asiakasryhmille tuottavat alueen toimijat.  Tietoiskuina kuullaan esimerkkejä muun muassa eläin-, puutarha-, maatila- ja luontolähtöisistä palveluista.

Tilaisuuden tarkoitus on toimia lähtölaukauksena alueen Green Care -toimijoiden ja toiminnasta kiinnostuneiden verkostoitumiselle. ”Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua.” Lisätietoja Green Care Finland ry:n sivuilla: http://bit.ly/Green_Care

Kylätalo-ilta 22.3. Loimaalla

Varsinais-Suomen Kylät ry ja SataKylät ry järjestävät yhdessä Loimaalla kylätalo-illan, jossa kuullaan ajankohtaista asiaa talojen markkinoinnista, tutustutaan työkaluihin, joilla talojen käyttöä voi kehittää, kuullaan nuorten kansainvälisistä vapaaehtoistyön leireistä kylätaloilla sekä tutustutaan käytännön kylätalo-esimerkkeihin. http://www.vskylat.fi/kylatalo-ilta-22-3/

Lähiruokaa tarjolla Viljamakasiinin pääsiäistapahtumassa 9.4.

Viljavarastoon uutta toimintaa suunnitteleva Pro Viljavarasto ry järjestää lähiruokatapahtuman, johon vielä mahtuu mukaan myyjäksi. Ilmoittautumiskaavake on yhdistyksen kotisivuilla. Joulun lähiruokatapahtumassa kävi parituhatta vierasta ja paikalla olleet parikymmentä lähiseudun tuottajaa olivat erittäin tyytyväisiä päivän antiin.

Luvassa on muun muassa mämmibaari, mausteita, kotimaista lammasta ja karitsaa, palvituotteita, nautaa, omenamehua, leivonnaisia – myös gluteenittomana, kananmunia, ankkaa, hunajaa, jauhoja, juureksia ja paljon muuta. Tapahtumaa maustetaan myös maailman mauilla, Pop up -ravintolassa on tarjolla thaimaalaista ruokaa. https://proviljavarasto.com/

Huvilat@Ruukki taas toukokuussa

Teijon alueen kylissä jatketaan asukasmarkkinointia taas 20.5.2017. Huvilat@Ruukki -tapahtumassa esitellään alueella myynnissä olevia tontteja, huviloita ja muita kiinteistöjä. Jokaisessa pisteessä järjestetään omanlaistaan ohjelmaa: esimerkiksi Mathildan Marinan merelliset messut keräävät näytille veneitä sekä merellisiä aktiviteetteja, Hoitola & Majoitus Sypressi taas kutsuu hemmotteluun! Teijolla on avoimet ovet kyläkoulussa, kyläsaunassa, kirkossa sekä kyläsepän pajalla. Kyläkauppakin palvelee, kuten joka päivä! Teijon kansallispuistosta löytyy ohjelmaa ja liikettä kaikenikäisille Luonnon päivät -teemalla.

Teijon laskettelurinteille (Teijo Ski & Action Park) kootaan rakentamisen, mökkeilyn ja asumisen osaajia, esitellään alueen harrastusmahdollisuuksia ja tutustutaan rinneautoiluun. Lisätietoja: https://www.facebook.com/events/114944335689152/

Kisko-seuran huippukonsertteja taas kesällä

Kiskossa järjestetään huipputason konsertteja taas ensi kesänä: Tummilla seinillä kirkkaat ikkunat Kiskon kirkossa perjantaina 30.6. klo 18. Esiintyjät Jukka Perko, saksofoni, Teemu Viinikainen, kitara, Jarmo Saari, kitara ja Hannu-Pekka Björkman, lukija.

Sydänkesän säveliä sunnuntaina 2.7.klo 15. Esiintyjinä Lilli Paasikivi, mezzosopraano, Mari Palo, sopraano, Markus Nykänen, tenori, Aarne Pelkonen, baritoni, Ilmo Ranta ja Johannes Piirto, piano. Lippuvarauksia otetaan vastaan 20.3. alkaen. https://www.kiskoseura.fi/?x118281=190837

Ilmaista neuvontaa haja-asutuksen jätevesihuollosta

Valonian Hakku-hanke tarjoaa ilmaista ja puolueetonta neuvontaa ensi kesänä muun muassa Salossa. Neuvontaa saavat niin vakituiset asukkaat kuin mökkiläiset. Lisäksi hankkeen asiantuntijoita voi pyytää tilaisuuksiin ja tapahtumiin kertomaan haja-asutuksen jätevesihuollosta sekä yleisemmin vesiensuojelusta. Neuvonta toteutetaan kiinteistökohtaisilla käynneillä tai yleisötapahtumien yhteydessä. Lisätietoja hankkeesta ja neuvonnasta: http://bit.ly/jatevesineuvonta

Aurinkoisia, keväisiä terveisiä kyliin!

Henrik

Henrik Hausen, kyläasiamies
 Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo –hanke
 puh. 044 778 7715
 sähköposti henrik.hausen@salo.fi
Ilmoita kylän osoitteiden muutoksista kyläasiamiehelle!
Mikäli et halua näitä viestejä jatkossa niin ilmoita 
siitäkin sähköpostilla tai puhelimitse!
Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s