Uutisviesti 16.3.2016

 • Uutisv16032016Työllisyyshankkeet
 • Kyläpäällikkökoulutukset alkavat 30.3.: Yhdistystalous
 • Maaseutuvaikutusten arviointi 31.3.
 • Eloisa maaseutu 6.4.
 • Avoimet kylät
 • Kyliltä: Muurla, Tuohittu, Halikko, Vartsala
 • Yhdistykset ja kaupungin johto tapasivat 10.3.
 • Lähiruokaa kysytään!
 • Kaupungin avustukset haettava 31.3. mennessä
 • Vihiniemen kylätalon kunnostukseen korjausavustusta
 • Tarvitseeko kylämaisemanne kohennusta? Avaimet maisemaan
 • Tukea vesiensuojeluun ja ympäristönhoitoon
 • Uusi kylämatkailu-sivusto
 • Salon ilmasto- ja ympäristöohjelma ja kylät
 • Kala-Leaderin tiedotustilaisuus
 • Suomen kylätoiminta ry ja kotouttaminen
 • Hyrrä ei pyöri

Yhdistykset ja työttömät voivat auttaa toisiaan

Yhdistyksillä on mahdollisuus saada TE-toimiston palkkatukea, kaupungin palkkatukea ja kaupungin kesätyöllistämistukea. Palkkatuen määrä on korkeintaan 90 % palkka- ja sivukuluista, määrään ja enimmäiskestoon vaikuttavat muun muassa työllistettävän henkilön työttömyyden kesto. Kaupungin palkkatuki on 400 euroa kuukaudessa ja se annetaan korkeintaan 6 kuukauden ajaksi. Joissakin tapauksissa yhdistys voi saada sekä TE-keskuksen että kaupungin tuet. Tukirahoja on rajoitetusti, joten kannattaa pitää kiirettä.

Voitto työllistymishankkeen yhdistysten infoilta järjestetään torstaina 17.3. klo 16.30 kaupungintalon valtuustosali Tammessa, Tehdaskatu 2. Ohjelma ja ilmoittautuminen (vielä voi ilmoittautua!) hankkeen sivulla: http://bit.ly/salonkaupunki2 . Jos et pääse tilaisuuteen, mutta yhdistykselläsi on sopivaa työtä tarjolla, voit ottaa yhteyttä kyläasiamieheen tai suoraan yrityskoordinaattoriin Juha Metsänojaan, yhteystiedot hankkeen sivulla.

Salon kaupunki palkkaa myös 30 henkilöä (ja maanantaisen päätöksen mukaan enemmänkin) palkkatukisuhteeseen niin, että henkilöt jatkosijoitetaan alueen yrityksiin ja yhdistyksiin kuuden kuukauden ajaksi. Tämä on loistotarjous pienelle yhdistykselle ja yrittäjille, jolla ei ole varaa maksaa ensin palkkaa ja saada sitten palkkatukea jälkikäteen. Mutta palkkatukihenkilöt ovat varmasti kysyttyjä, joten työllistämiseen pitää olla hyvä suunnitelma, joka auttaa työllistettyä eteenpäin. http://bit.ly/salonkaupunki1

Helppo tapa työllistää nuoria on Salon 4H-yhdistyksen työpalvelu. Palvelu on maksullinen. 4H maksaa nuorille työehtosopimuksen mukaista palkkaa ja hoitaa sivukulut ja paperityöt: http://salo.4h.fi/palvelut/tyopalvelu/

Monet salolaiset yhdistykset työllistävät nuoria kesällä myös Osuuspankki Lounaismaan kesäduunikampanjan avulla. Siihen osallistuvat yhdistykset on jo valittu, nuoret voivat hakea paikkoja 21.3. mennessä: http://bit.ly/1LcvePr

Vielä: suuri osa työllistymisistä tapahtuu henkilökohtaisten verkostojen kautta. Yksi hyvä tapa tutustua ihmisiin ja laajentaa omaa verkostoaan, on osallistua yhdistystoimintaan. Monet yhdistykset kaipaavat uusia jäseniä hallitukseen, sihteereitä ja tiedottajia… Esimerkiksi Kiskon Kirkkojärven hoitoyhdistyksestä tuli viesti, että yhdistykseen haetaan uusia voimia. ”Uudet jäsenet eivät ole yksin, vaan he saavat kaiken tuen konkareilta.  Kokemusten lisäksi saat arvokasta oppia siitä, kuinka toimit tuloksellisesti ihmisten kanssa, kuinka johdat projekteja sekä kuinka voit laajentaa tietämystäsi ympäristöasioista ja kaikesta mikä siihen liittyy, tapaat päättäjiä, sidosryhmiä, opit avustuksista, pääset vaikuttamaan asioihin jne…” Hallitustyöskentely ei ole vain sisäpiirille varattua, vaan se on kaikkien ulottuvilla. ”Arja onkin sitä mieltä että tulevaisuudessa yhdistystoiminta on loistava ponnahduslauta varsinaiseen yritystoimintaan. Siinä vaiheessa on oikein että me eläkeläiset annamme tilaa uusille sukupolville. Nämä voivat suojassa kartuttaa osaamistaan ennen kuin siirtyvät yritysmaailman pyörteisiin. Tässä aukeaa ainutlaatuinen tilaisuus, vastaavanlaista koulutusta ei yksinkertaisesti ole tarjolla missään korkeakoulussa…” Jos olet kiinnostunut tästä yhdistyksestä tai vapaaehtoistyön tehtävistä muissa yhdistyksissä, voit ottaa yhteyttä kyläasiamieheen tai katsoa yhteystiedot suoraan yhdistyksen kotisivuilta http://www.kiskonkirkkojarvi.fi . Kyläyhdistysten kotisivut löydät tästä: https://kyliensalo.wordpress.com/salon-kylat/

Kyläpäällikkökoulutus: yhdistyksen talous 30.3.

Yhdistystoimintaan liittyy monia lain asettamia vastuita ja velvoitteita joiden tunteminen toimii paitsi edellytyksenä yhdistyksen toiminnalle, myös mahdollistaa yhdistyksen sujuvan arjen ja talouden pyörittämisen.

Yhdistystalouden arkea -illassa käydään lävitse yhdistystoiminnan kannalta keskeisimpiä taloudenpitoon ja hallintoon liittyviä asioita.

Koulutus järjestetään keskiviikkona 30.3. klo 17.30–20.00 seurantalo Pukkilassa Vaskiolla. Kouluttajana toimii Yhtälö – yhdistyksen vero- ja talousoppaan kirjoittanut Paula Pylkkänen. Sisältö: keinoja talouden hallintaan, verotusesimerkki ja kirjanpitolain muutokset. Järjestäjinä toimivat Varsinais-Suomen Kylät ry, Ykkösakseli ry ja Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo -hanke. Ohjelma:

https://kyliensalo.files.wordpress.com/2013/11/ohjelma-30-3-2016.pdf

Yhtälö-opas (pdf): http://bit.ly/1MlhcG6

Maaseutuvaikutusten arviointi -koulutus 31.3.

Kuntatalossa Helsingissä klo 10–15.30. Mitä maaseutuvaikutusten arviointi on, esimerkkejä jne. Kuntien ja kaupunkien viranhaltijoille ja luottamushenkilöille kylätoimijoille. Tilaisuudesta myös suora lähetys verkossa: kunta.tv. Lisätietoja: http://bit.ly/21u8lsI

Eloisa maaseutu -seminaari Salon kaupungintalossa 6.4.

Seminaarissa pohditaan monipuolisesti maaseutualueiden palvelujen järjestämistä sekä kuntien ja järjestöjen välistä kumppanuutta. Alaotsikkona onkin Hyvinvointia yhdessä tekemällä.

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 12.00 Yhdistysten minimessuihin tutustuminen ja kahvitarjoilu

Klo 13.00 Eloisa maaseutu – ohjelmapäällikkö Reija Heinola, Eloisa ikä, Vanhustyön keskusliitto ry

Klo 13.25 Salon kyläkeskusten merkitys kaupungille – kaupunginjohtaja Antti Rantakokko

Klo 13.50 Kaupungin ja maaseudun, kuntien ja järjestöjen kumppanuutta – erityisasiantuntija Ritva Pihlaja, Maaseutupolitiikan neuvosto MANE

Klo 14.20 Yhres – taukojumppa

Klo 14.30 Ikäihmisten hyvinvointi ja yhteistyön merkitys – Vanhuspalveluiden johtaja Hannele Lyytinen, Salon kaupunki

Klo 14.50 Särkisalolaisten puheenvuoro

Klo 15.10 Keskustelua

Klo 15.30 Tilaisuus päättyy

Lämpimästi tervetuloa! Ilmoittautuminen 30.3. mennessä. http://www.eloisaika.fi/ajankohtaista/tapahtumat/?x25732=190394

Avoimet kylät ilmoittautuminen 31.3. mennessä

Kylien ilmoittautumisaikaa on jatkettu 31.3. asti. Itse tapahtumapäivä on lauantai 11.6. ja silloin kylät ympäri Suomea toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan kylien toimintaan, kyläläisiin sekä kylien palveluihin. Päivän ohjelma kylällä voi olla mitä tahansa: tanssit, markkinat, ruokailua, liikuntaa, esityksiä, kirppis, huutokauppa, tonttien esittelyä tai mitä ikinä ohjelmaa kylällä haluattekaan järjestää. Tarkoitus on, että tilaisuus on kaikille avoin ja ohjelma sellaista, että se houkuttelee kävijöitä tutustumaan kylän toimintaan ja käyntikohteisiin.

https://kyliensalo.wordpress.com/2016/02/22/avoimet-2016/

Lisää tapahtumia:

https://kyliensalo.wordpress.com/toimintakalenteri/

Kuulumisia kyläpalavereista

Muurlan yhdistyspalaverissa 11.2. tuli esille, että lasitehtaan ja kalakaupan kohdalla on päivittäin yli 20 autoa parkissa niin, että omistajat käyvät töissä linja-autolla Uudellamaalla. Kyläasiamies ja kaupunkisuunnittelu järjestivät palaverin asiasta ja mahdollisesti kaupungin omistama tontti kalakaupan vieressä otetaan liityntäparkkikäyttöön. Palaverissa käsiteltiin myös ensi kesän tapahtumia ja retkiä. Muurlassa on myös MLL:n  viikoittaiset äitijumpat ja muksukerhot. Yksi Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaan liittyvä hankeidea käsiteltiin myös ja todettiin, että Maamiesseuran talo Seurala kaipaisi remonttia. Maamiesseuralla on yksin vaikeuksia pitää yllä taloa, joten yhteistyötä suunnitellaan.

Tuohitun kyläkokouksessa 28.2. keskusteltiin kylätalo Tuohikodosta. Se on juuri ulkoa pesty ja sisätilaremontti on jo aloitettu. Kyläyhdistyksen viime vuosi oli aktiivinen ja toritoiminta toi taloudellistakin ylijäämää. Tuohikodon keittiöremonttiin varattiin 5 000 euroa kyläyhdistyksen talousarvioon.

Halikon pitäjäkokouksessa 29.2. käsiteltiin kevään ja kesän tilaisuuksia, osa niistä tehdään yhteistyönä. Keskusteltiin yhdistysten toimitiloista ja kotiseutuarkiston ongelmista. Märynummen uimalaan yritetään värvätä uusia hoitajia. Hajalassa on taas ensi kesänä MLL:n suosittu uimakoulu (viime kesänä yli 60 uimaria mukana). Myös Hajalan moottoritieliittymästä ja alueen kehittämisestä keskusteltiin. Halikon alueen tiedotuksen tehostamiseksi on perustettu ”Halikon palsta” -facebookryhmä. Koulujen kanssa suunnitellaan Suomi 100 -juhlia, lisäksi keväällä 2017 Halikon kunnallishallituksen perustamisesta on 150 vuotta.

Vartsalassa on taas järjestetty isot raivaustalkoot ja rannan kulkureitit sekä grillipaikka ovat taas kunnossa. Kuvia talkoista on kylän kotisivuilla. Saha-alueen laajempi kunnostushanke on myös suunnitelmissa. Kevätkokous järjestettiin työväentalolla 13.3.

Yhdistykset ja kaupungin johto tapasivat Särkisalokodissa

IMG_4823Paikallisyhdistysten ja kaupungin johdon palaveri järjestettiin 10.3. Särkisalossa. Osanottajia oli 22. Tällainen mahdollisuus keskustella suoraan kaupunginjohtajan ja kansliapäällikön kanssa arvostetaan yhdistyksissä.

Tutustuimme Särkisalokotiin ja paikka ihastutti kaikkia. Talo on täynnä erilaista toimintaa. Nuorten tila vaikutti varsin viihtyisältä ja toimivalta – paikalla olikin toistakymmentä nuorta. Myös käsityöläisiä ja kuntosalin käyttäjiä ahkeroi talossa illalla. Kirjastolla, päiväkodilla ja kotihoitajilla on talossa hyvät tilat. Kuulimme, että keskiviikkokaffet sekä torstairuokailut ovat varsin suosittuja. Kaupunginjohtaja innostui niin, että hän lupasi kutsua kaupunginhallituksen tutustumaan taloon.

IMG_4838Muistikylähankkeesta ja Neuvokkaat naiset -hankkeesta kuulimme eloisat esittelyt. Keskustelussa tuli monipuolisesti pohdittua miten yhdistykset voivat auttaa muistisairaita ja muita ikäihmisiä. Todettiin, että erilaisia piirejä ja kerhoja on jo paljon ja toiminta kehittyy. Neuvokkaat naiset -ryhmä on Salossa ottanut teemakseen Aktiivinen kansalaisuus. Iäkäskin ihminen voi puuttua epäkohtiin ja auttaa muita.

Tilaisuuden muistio ja alustukset tulevat luettavaksi tähän: http://bit.ly/1R1rXPQ ja seuraava palaveri järjestetään torstaina 26.5. klo 17 kaupungintalolla. Silloin esittelyvuorossa ovat ainakin Meripirtin kerho sekä Rikala-seura ja sen järjestämät Halikon pitäjäkokoukset.

Lähiruokaa kysytään!

Salon seudun lähiruokarenkaassa on jo yli 1 300 jäsentä. Kyseessä ei ole toritoiminta, vaan tuotteita pitää tilata etukäteen. Tilaukset tehdään Facebookin kautta tai suoraan tuottajille ja toimitus on ennalta sovituissa tapaamisissa ns. Farmoksen tontilla. Ruokarenkaan kokoontumisia on kaksi kertaa kuukaudessa. www.sss.fi/2016/03/salon-reko-renkaassa-yli-1-300-jasenta/  Facebook: Salon seudun ruokarengas Reko.

Myös monella kaupalla on omia lähiruokaosastoja ja esimerkiksi Mathildedalin uusi kyläleipomo toimittaa juurileipää Saloon Murenaan keskiviikkoisin ja perjantaisin sekä Citymarketiin perjantaisin. Myös Perniön K-Supermarketista ja Salon Seurahuoneesta saa kyläleipurin leipää.

Salon tilapuodit, torit ja tuottajat löytyvät saloon.fi -sivuilta: www.saloon.fi/shoppailesisusta/lahiruoka/default.aspx

Saloon.fi -sivu on salon matkailu-, kaupan- ja vapaa-ajanpalveluja tuottaville yrityksille ja toimijoille ilmainen, pyydä tunnuksia lähettämällä viesti osoitteella matkailu@salo.fi.

Aitojamakuja.fi-sivustolla lähiruokayrityksiä voi etsiä myös kartalta: http://www.aitojamakuja.fi/kartalla.php

Lähiruokaa tutkitaan ja siitä kirjoitetaan paljon. Tässä lähiruokaohjelman blogikirjoituksessa on yhteenvetoa alan trendeistä: http://lahiruokaohjelma.blogspot.fi

Yleis- ja kohdeavustukset haettava 31.3. klo 12 mennessä

Salon kaupunki tukee yhdistyksiä ja muita toimijoita harkinnanvaraisin yleis- ja kohdeavustuksin. Vuoden 2016 avustusten hakuaika on viimeistään 31.3.2016 klo 12. Määräajan jälkeen jätettyjä hakemuksia ei käsitellä. Viime vuonna useat kyläyhdistykset saivat yleis- tai kohdeavustusta noin 1 000 euroa yhdistystä kohti. Hakuohjeet: http://bit.ly/1U5LvsA

Vihiniemen kylätalon kunnostukseen 10 000 euroa

Koski as. kyläyhdistys ry saa opetusministeriön myöntämää ja Kotiseutuliiton jakamaa korjausavustusta tänä vuonna 10 000 euroa. Yhdistys sai avustusta myös viime ja edellisvuonna. Salon VPK saa myös avustusta talonsa kunnostukseen. Summa on maan toiseksi suurin, 42 000 euroa. Yhdistys sai avustusta myös vuosina 2015, 2013 ja 2012. Yhteensä salolaiset yhdistykset saavat nyt seurantalojen korjausavustuksia 52 000 euroa, viime vuonna 4 salolaisen talon korjauksiin saatiin yhteensä 59 000 euroa.

Tarvitseeko kylämaisemanne kohennusta?

Maa- ja kotitalousnaisilla on maisemanhoitoon alueemme parasta asiantuntemusta. Uuteen hankkeeseen haetaan nyt kyliä mukaan:

Avaimet maisemaan -hankkeeseen haetaan Ykkösakseli ry:n toiminta-alueelta 15 innostunutta, aktiivista ja asiaan sitoutuvaa kylää tai yhdistystä. Etsitään kylien maisemalliset ja matkailulliset vahvuudet yhdessä kyläläisten ja yhteisöjen kanssa. Hankeaika on 1.11.2015–31.3.2018.

Hankkeen aikana toteutetaan mm. kyläkävelyjä, maiseman- ja luonnonhoitosuunnitelmia sekä maisemanhoitotalkoita. Lisäksi järjestetään kyläiltoja, opintomatkoja Viroon, Ruotsiin ja Itä-Suomeen jne. Ilmoita kyläsi mukaan, toimi mahdollisimman pian niin mahdutte mukaan! https://lansi-suomi.proagria.fi/hankkeet/avaimet-maisemaan-5810

Valtakunnallisesti arvokkaiden maisemien kartoitus on herättänyt kysymyksiä. Ympäristöministeriössä on koottu kysymyksiä ja vastauksia inventoinneista: http://bit.ly/1nwRZ5c Näitä kysymyksiä käsiteltiin myös Kylien Salo -hankkeen Kenen maisema? -seminaarissa vuonna 2014: https://kyliensalo.wordpress.com/2014/02/03/maisema/ Siinä todettiin, että maisemia suojellaan parhaiten turvaamalla kylien elinvoimaisuus. Myös arvokkaan maiseman status on alueelle enemmän mahdollisuus kuin rajoittava tekijä. Kartoituksen ajan asiasta on tiedotettu muun muassa omilla kotisivuilla http://www.maaseutumaisemat.fi/

Tukea vesiensuojeluun ja ympäristönhoitoon

Vesiensuojelun ja ympäristönhoidon infoilloissa Paimiossa, Pöytyällä ja Salossa tarjoiltiin yhdistyksille tammi-helmikuun aikana tietoa siitä, millaisia tuki- ja rahoitusmahdollisuuksia yhteisöille on tarjolla vesiensuojeluun ja ympäristönhoitoon. Kiertueen pääviesti olikin varsin kannustava: tukea ja neuvontaa on hyvin tarjolla.

Esillä oli muun muassa Museoviraston avustukset ja Leader-rahoitus. Yhteenveto: http://www.vskylat.fi/wp-content/uploads/2016/03/Infoiltojen_satoa.pdf

Uusi kylämatkailu-sivusto

Matkailu- ja ympäristövalmennus Entra Ky kokoaa nyt Suomen suurinta kylämatkailun tietopankkia ja kylämatkailuverkostoa. Huhtikuussa 2016 avattava sivusto auttaa matkailijaa löytämään aitoja ja yksilöllisiä kokemuksia monipuoliselta maaseudultamme. Uutiskirje: http://eepurl.com/bSI_IP , sivusto: http://kylaan.fi/

Salon kaupungin ilmasto- ja ympäristöohjelma

Valtuusto hyväksyi 7.3. kaupungin ympäristöohjelman. Keskustelua herätti kirjaus, että asuntorakentaminen ohjataan ”pääasiassa kaupunki- ja maaseututaajamien yhteyteen, maaseudun elinvoimaisuutta vaarantamatta.” Tuo viimeinen sivulause turvaa kuitenkin mielestäni sen, että tähän ohjelmaan vedoten ei voida rajoittaa maaseutuasumista. Maaseutuasumiseen liittyy monia myönteisiä ympäristövaikutuksia, kuten mahdollisuus käyttää uusiutuvia lämmityslähteitä ja läheinen yhteys luontoon.

Ohjelmassa on monia kylillekin tärkeitä kirjauksia, kuten

– ”Luonto- ja patikkapolkujen säilyttäminen.”

– ”Uimarantojen lukumäärä luonnon vesissä pidetään vähintään nykyisellä tasolla.”

– ” Myös lapsille ja vanhuksille taattava arkipäivän kosketus luontoon. Lähimetsistä huolehtiminen koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.” Tämähän  on peruste pienten koulujen ja päiväkotien säilyttämiselle!

– ” Kolmannelle sektorille rahoitustukea ja yhteistyötä luontopolkureitistön kunnossapidon ja hoidon toteuttamiseen.” Eli yhdistyksille tukea polkujen ja reittien raivaamiseen!

– ” Ruokapalvelut tarjoavat jatkossakin lähiruokaa.”

– ” Tuulivoiman, aurinkovoiman sekä muiden uusiutuvien energiamuotojen lisääminen kestävän kehityksen mukaisesti.”

http://salo.tjhosting.com/kokous/20163584-7-1.PDF

Kala-Leaderin tiedotustilaisuus

Saaristomeren kalatalouden toimintaryhmä on Euroopan meri- ja kalatalousrahaston Suomen toimintaohjelman tarkoittama paikallinen kalatalouden toimintaryhmä. Vastaavia ryhmiä on Suomessa kymmenkunta, mutta Saaristomeren ryhmän toiminta käynnistyi vasta vuoden 2016 alussa. Ryhmää hallinnoi Leader-ryhmä I samma båt -Samassa veneessä rf ry, ja sen kotipaikka on Paraisilla.

Toimintaryhmän tehtävänä on edistää elinkeinokalatalouden kehittämistä alueellaan aktivoimalla ja tiedottamalla toimijoita sekä rahoittamalla paikallisia hankkeita, jotka edistävät Saaristomeren kalatalousstrategian tavoitteiden toteutumista. Toiminnassa mukana olevat ja toimintaa osittain rahoittavat kunnat ja kaupungit ovat Kustavi, Taivassalo, Vehmaa, Mynämäki, Masku, Naantali, Raisio, Turku, Kaarina, Paimio, Sauvo, Salo, Parainen ja Kemiönsaari.

Ryhmälle on myönnetty julkisista varoista miljoonan euron rahoituskehys vuosille 2015 – 2020. Elinkeinokalataloudessa toimivat yrittäjät ja yritykset, organisaatiot ja yhteisöt, oppilaitokset ja kunnat voivat hakea toimintaryhmältä tukea kehittämishankkeilleen.

Ryhmän toimintaa sekä hankkeiden valinta- ja rahoitusperiaatteita esitellään maalis-huhtikuun aikana järjestettävissä avoimissa tiedotustilaisuuksissa. Kemiönsaaren tiedotustilaisuus järjestetään Kemiönsaaren Axxel Brusabyssa torstaina 31.3. klo 17–19. Tilaisuuksia järjestetään myös mm. Turussa ja Paraisilla.

Kalatalousaktivaattorina toimii Maria Saarinen, puh. 0400 260 094, sähköposti maria.saarinen@sameboat.fi http://www.sameboat.fi/leader-samassa-veneessa/kalatalousryhma/

Suomen kylätoiminta ry kerää hyviä kotouttamisesimerkkejä

Kylätoimijoiden toivotaan ottavan nykyistä suuremman roolin maahanmuuttajien kotouttamisessa. Suomen kylätoiminta ry on saanut 73 000 euroa Koko kylä kotouttaa -hankkeeseen, hankkeen toteuttamisaika on 1.3.–31.12.2016. Kyläläisten ja maaseututoimijoiden avuksi koostetaan selkeä kyläläisen kotouttamisopas.

Nyt kannattaa koota kokemukset hyvistä kotouttamistoimista ja toimittaa ne Suomen kylätoiminta ry:lle: http://bit.ly/22kcx0j

Hyrrä ei pyöri

Kylätoimijat hermostuivat maaseutuviraston tietojärjestelmäongelmiin ja Suomen kylätoiminta ry uuden puheenjohtajan Petri Rinteen johdolla vetoaa nyt maa- ja metsätalousministeriöön, jotta järjestelmien kehittämiseen ohjattaisiin pikaisesti tarvittavia voimavaroja.

” – Tilanne on täysin kestämätön nykyisessä taloustaantumassa, sanoo järjestön puheenjohtaja Petri Rinne.

– Suomen maaseutuohjelmalle neuvoteltiin Brysselissä hyvät resurssit ja se hyväksyttiin EU-komissiossa ensimmäisten joukossa jo puolitoista vuotta sitten, mutta nyt kahdeksan miljardin euron ohjelman käynnistäminen yskii keskeneräisen tietojärjestelmän takia. Kärsijöinä ovat tuottajien lisäksi muut maaseudun elinkeinot ja kehittämishankkeiden toteuttajat.”

http://bit.ly/1pJQ9zC

Toimeliasta kevättä kyliin!

Pidetään yhteyttä!

Henrik Hausen
Henrik Hausen, kyläasiamies
Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo –hanke

puh. 044 778 7715

sähköposti henrik.hausen@salo.fi
Blogi: https://kyliensalo.wordpress.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kyliensalo/

Ilmoita kylän osoitteiden muutoksista kyläasiamiehelle!
Mikäli et halua näitä viestejä jatkossa niin ilmoita siitäkin sähköpostilla tai puhelimitse!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Uutisviesti 16.3.2016

 1. Paluuviite: Uutisviesti 29.4.2016 | Paikallisella yhteistyöllä vahvempi Salo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s