Särkisalokodista pitäjän palvelukeskus

Klikkaamalla iso kuva

Klikkaamalla isompia kuvia

Särkisalon uusi palvelu- ja toimintakeskus Särkisalokoti vihittiin käyttöön 5.2.2015 kutsuvieraiden tilaisuudessa. Lauantaina 7.2. oli vuorossa kyläläisten avajaiset ja avoimien ovien päivä.

Nauhan leikkasi kaupunginjohtaja Antti Rantakokko. Hän iloitsi siitä, että Särkisalossa vastakkainasettelu on nyt kääntynyt yhteistyöhön. Asian etenemistä on auttanut se, että kaikkiin pulmiin on yhdessä löydetty hyviä ratkaisuja.

IMG_1916Heikki Liede korosti, että vaikka Särkisalokodin eteen on tehty jo paljon ja määrätietoista yhteistyötä, niin tämä on vasta alkua. Kyläläiset saatiin yhteisen tavoitteen taakse: vanhainkodin lakkauttamisen jälkeen ei haettu sääliä, vaan lähdettiin etsimään uutta toimintaa. Vapaaehtoistyö on koko ajan ollut tärkeässä asemassa ja pitäjän yhteishenki onkin se, joka on vienyt suunnitelmia eteenpäin. IMG_1906Lisäksi on löytynyt hyviä yhteistyökumppaneita myös kaupungin organisaatiossa. Avajaisissa oli mukana laajasti kaupunginhallituksen ja virkamiesjohdon edustajia. Kaikki palvelut suunnitellaan niin, että ne kiinnostavat särkisalolaisia, vapaa-ajan asukkaita ja laajemmin salolaisia.

IMG_1904Kodin suunnittelussa ja toiminnassa on mukana yli kymmenen tahoa. Kuvassa Yhres etteskesi -hankkeen Maija Butters ja Harriet Corin. Särkisalokoti voi Heikki Lieden mielestä hyvin olla mallina muuallakin. Esimerkiksi Kuntaliitto seuraa Särkisalokotia osana Vaikuttavat lähipalvelut -projektia. ”Paikallisten talkoohenki ja osallistuminen palveluiden tuottamiseen tekevät Särkisalosta kiinnostavan”, toteaa projektikoordinaattori

Tämä kuva on jo viime vuodelta.

Tämä kuva on jo viime vuodelta.

Ville Nieminen. Myös Vanhustyön keskusliitto seuraa esimerkkiä, Särkisalon Yhres etteskesi -hanke on osa Eloisa ikä -ohjelmaa (Turun sanomat 1.2.2015).  Raha-automaattiyhdistyksen rahoittama Yhres on vielä pari vuotta Särkisalokodin tärkeä kehittäjä yhdessä pitäjäyhdistys Särfinin ja Särkisalokotiyhdistyksen kanssa.

Kirjaston valoisa lastenkirjanurkka.

Kirjaston valoisa lastenkirjanurkka.

Ja aika paljon on Särkisalokodissa jo valmista: päiväkoti, esikoulu, kansalaisopiston tilat, nuorisotila, kirjasto, lukusali, kotihoidon toimitila, terveydenhoitajan vastaanotto, kuntosali, eläkeläisten ruokailu, sauna, järjestöjen kokous- ja arkistotilat, tapahtumien monitoimitila, Yhres etteskesi -hankkeen toimitila ja vuokrattavia tiloja, joissa tulevat toimimaan mm. fysioterapeutti, jalkahoitaja ja parturi-kampaaja.

Tarkemmin Särkisalokodin vaiheista: Lue ”Näin syntyi Särkisalokoti” >>>

IMG_1945

Kirjasto on saanut valoisat tilat talon eteläpuolelta. Kirjasto on avoinna kolme päivää viikossa ja asiakkaiden käytössä on kirjojen, lehtien, CD-levyjen ja DVD-levyjen lisäksi kaksi tietokonetta nettiyhteyksineen. Lukupiiri kokoontuu perjantaisin.

 

 

IMG_1934

Maa- ja kotitalousnaisten lahjoittama piano vihittiin myös käyttöön, taustalla päiväkodin esitys.

 

 

 

IMG_1952IMG_1954Nuorisotilat toimivat myös yhdistysten kokoustiloina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1951Kansalaisopistolla on talossa kymmenkunta kangaspuuta.

 

 

 

 

IMG_1940Särkisalokodin monipuoliseen kuntosaliin ei ole rappusia eikä kynnyksiä, joten sinne pääsevät kaikki halukkaat.

 

 

 

 

IMG_1941Kuntosalin jalkaprässi saatiin ostettua Perniö-Särkisalon Lions-järjestön avustuksella. Koeprässääjänä kaupunginjohtaja Antti Rantakokko.

IMG_1946

Avajaisten aikaan oli talossa myös taide- ja käsityönäyttely. Ohjelmassa on muun muassa akvarellikurssi maalis-huhtikuussa.

 

Kuvat ja teksti: Henrik Hausen

Klikkaamalla isompia kuvia.

Tarkemmin Särkisalokodin vaiheista: Lue ”Näin syntyi Särkisalokoti” >>>

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Särkisalokodista pitäjän palvelukeskus

  1. Paluuviite: Salosta etätyöpaikkakunta? | Kylien Salo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s