Blogivierailija: Pimeän peitto raottuu Perniössä

Pimeän peitto raottuu Perniössä 2014 neljännen kerran. Tapahtuma esitellään Perniön kirjastossa keskiviikkona 10.9 klo 10.30. Tapahtumapäivä on lauantai 13.9.

Perniön kirkonkylässä tehdään näkymätöntä ympäristöä näkyväksi. Pimeän peiton raottaminen on projekti, joka on aloitettu Turun kulttuuripääkaupunkivuonna. Sateenvarjona toiminnalla on Euroopan kulttuuriympäristöpäivä.

Tarkoituksena on lähiympäristön elävöittäminen yhteisin voimin, saada ihmiset toimimaan kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön omaleimaisuuden puolesta ympäri koko Euroopan.

Pieniä tekoja Perniössä, tosi tarpeeseen, kokeillen ja kummastellen.

”Kulttuuriympäristöön kuuluvat myös huomaamattomat, rumaksi ja arkiseksi koetut lähiympäristön kohteet.” Suomessa tapahtumat keskittyvät syyskuun toiseen viikonloppuun.

Taiteilijaryhmä Andréa Vannucchi, Pauliina Vesslin, Henry Kämi, Tiia Kemppinen ja Tarja Lapila on yhteistyössä kirjaston edustajan Ursula Kurtzen ja perniöläisten lasten kanssa suunnitellut lasten näköistä ”pesää” Perniön kirjastoon. Rakennamme asteittaisia ratkaisuja vähin voimin. Erityisesti kohteena ovat 9-12 -vuotiaat koululaiset, joille toivoisimme mahdollisuutta iloiseen ja turvalliseen yksin- ja yhdessäoloon iltapäivinä kirjaston periaatteiden mukaisessa käyttötarkoituksessa

Työskentelyä on tarkoitus jatkaa nuorison tarpeiden huomioonottamisella yhteistyössä Salon nuorisotoimen ja muun toiminnan vireyttämisellä.

Kun Salosta tuli suuri Perniöstä tuli pieni hiljenevä ”lähiö”. Liikenneyhteydet ovat ongelmallisia. Lasten ja nuorten mahdollisuudet kokea lähiympäristön arjen kulttuuria vähenevät. Luontevia iltapäivän olopaikkoja tarvitaan harrastuksien alkamista odottaessa, busseja odotellessa, vanhempien töiden loppumista odotellessa. Pitkät ja pimeät kuukaudet odottavat.

Särkisalossa on löytynyt yhteinen tila, jonka ratkaisuissa aiotaan huomioida myös lasten ja nuorten tarpeet, Kemiössä ja Taalintehtaalla on löytynyt kirjastoon ratkaisuja, joita olemme kaiholla seuranneet.

Pimeän peiton raottumista on toteutettu Salon kulttuuriapurahalla Perniössä on lähdetty kysymään paikallista olemista. Kannustavana esimerkkinä on ollut Kunnantalo, toiminnallisesti vireä yhteistyöhanke. Perniön kirkonkyläyhdistys on tukenut näkökulmaa, että projektin avulla voidaan saada aikaan juurtuvaa pitkäjännitteistä toimintaa. Lukuisat järjestöt, toimijat ovat mukana.

Vuoden kierrossa pimeä, märkä odottaminen tien poskessa ei houkuta vaikka kaukana loistaisivat Salon valot.

Yhteyshenkilö Tarja Lapila, puh. 044-3350201, sähköposti: tarjalapila@Hotmail.fi


Lauantaina 13.9. Pimeän peitto raottuu Perniön kirkonkylässä.

Kirjastolla avaus klo 15, musiikkia Duo fatal, ötökkäpinssityöpaja, mehua ja keksejä. Polku joen yli: runsaasti erilaista ohjelmaa kunnantalossa, kirkossa, leikkikentän parkkipaikalla, Lainamakasiinissa, Narikassa ja Punaisessa pappilassa 20.30 asti. Wanhassa punaisessa pappilassa Pop-up -kahvila ja musiikkia klo 16-20, sellisti Ella Kiiski & pianisti Veera Kuisma, sopraano Katri Jalonen & pianisti Esa Ylönen.

PimeanPeitto, pdf >>>

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s