Paikallinen identiteetti voimavarana 27.3.

Kylien Salo -hanke ja Salon kansalaisopisto järjestävät torstaina 27.3. keskustelutilaisuuden ”Paikallinen identiteetti voimavarana”. Alustajana on Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin varajohtaja Torsti Hyyryläinen.

Torsti Hyyryläinen

Torsti Hyyryläinen

Hyyryläinen on tutkinut kuntamuutostilanteita ja paikallisia keskusteluja. Kylien ja kuntien välinen kumppanuus, muutosvalmius, vaikuttamismahdollisuudet ja paikallinen identiteetti vaikuttavat kaikki alueen kehittymiseen. Omaleimaiset kylät ja paikallisidentiteetti voivat edistää muutoskestävyyttä ja hyvinvointia.

Perttelin ensimmäisessä kunnantalossa toimii käsityömyymälä ja kahvila.

Perttelin yhdessä entisessä kunnantalossa toimii käsityömyymälä ja kahvila. Perttelin kunta oli itsenäinen 142 vuotta ennen kun se liitettiin Saloon vuonna 2009.

Torsti Hyyryläiseltä ja Sirkku Piispaselta ilmestyi viime syksynä tutkimus ”Identiteettiresurssit paikalliskehittämisessä ja muutoskestävyydessä”, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, 2013. Tutkimuksessa tarkasteltiin, miten paikallisesti puhutaan alueen historiasta ja toisaalta alueen tämän päivän kehityksestä. Yksi kysymys koski vastaajan kiinnittymistä kylään tai kuntaan eli koetaanko itselliset kyläkunnat vai yhteinen kuntalaisuus tärkeämpänä.

Tilaisuus kuuluu Kuntalaisena Salossa -luentosarjaan, jossa tarkastellaan kuntalaisen osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Tilaisuus on ilmainen eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista.

Tilaisuus järjestetään Salon kaupungintalon valtuustosalissa, Tehdaskatu 2, klo 18–20.

Tervetuloa keskustelemaan!

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s