Yhdistystyöpajat jatkuvat

Torstaina 6.3. oli vuorossa yhdistysten talous, josta taas keskustelimme Pirjo Heinosen johdolla. Osallistujia oli 13 ja tosiaan keskustelu oli vilkasta.

Janina Mäkinen, Anna Laakkonen, Salon 4H-yhdistys

Janina Mäkinen, Anna Laakkonen, Salon 4H-yhdistys

Aluksi saimme tietoiskun 4H-yhdistyksen toiminnasta ja työllistämishankkeista. Salon kerhot kokoontuvat yleensä vertaisohjaajan johdolla. Maatalousteemojen rinnalle ja sijalle on tullut nuorten työelämävalmiuksien kehittäminen. 4H työtilauspalvelun kautta työskenteleville nuorille maksetaan aina työehtosopimuksen mukainen palkka, 4H-yhdistys hoitaa työnantajabyrokratian ja tarvittaessa avustaa työllistämistukien hakemisessa.

IMG_9112450

Yhdistyksen talouden hoidosta saimme vinkkejä ja keskusteltiin. Muun muassa kaikkein pienimpien kirjanpitojen pohjaksi olisi hyvä saada vaikkapa Excel-taulukkopohjat. Isommissa kirjanpidoissa pitää liiketoiminta tai mahdollisesti liiketoiminnaksi laskettavat alat erotella omille tileilleen. Kassavirran ja tuloksen seuranta on tärkeää varsinkin, jos yhdistyksellä on palkkamenoja tai muita vakituisia menoja.

IMG_9115450

Keskustelimme myös siitä, milloin pienet investoinnit voidaan laittaa suoraan kuluksi, raja on hankintakohtaisesti 850 euroa ja verovuoden aikana maks. 2 500 euroa. Myös jäsenlehdistä ja niiden verottomuudesta keskusteltiin. Ja palkkatuesta ja muista työllistämistuista. Niissä on lisätty joustoa ja palvelua TE-toimistoissa joten niitä kannattaa käyttää.

Kalvot:

Yhdistyksen talous 6.3.2014 >>>

Yhdistystoiminnan ABC 27.2. >>>

Torstaina on vuorossa arkistointi ja valokuvat:

Yhdistyksen arkistointi ja valokuvat -työpaja 13.3.2014 klo 17.30–20 Salon kaupungintalo, Tehdaskatu 2, kokoustila Kataja

Päivi Niemelä maakunta-arkistosta, Anu Johansson Salon kaupungista ja Pirjo Heinonen kertovat asiakirjoista, yksityisyyden suojasta ja arkistoinnista. Käytännön esimerkkejä vanhojen valokuvien arkistoinnista, Hanna-Maija Saarimaa, Muurlan kotiseutuyhdistys.

Työpaja on kaikille avoin ja maksuton, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Tilaisuuden järjestävät Salon kansalaisopisto ja Kylien Salo -hanke.

HH

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s