Blogivierailija: Salon 4H-yhdistys

Salon 4H-yhdistys toimii koko Salon alueella. Yhdistyksen toiminta on muuttunut alueen tarpeiden mukaan maatalouspainotteisesta siihen, että päätoimena on tällä hetkellä nuorten työelämävalmiuksien kasvattaminen sekä työllistymismahdollisuuksien tarjoaminen.

4H-yhdistyksen perustoimintaan kuuluu työpalveluntoiminnan pyörittäminen. Nuoret voivat laittaa meille työhakemuksia, joiden mukaan he voivat työllistyä 4H:lle tulevien työtilausten mukaan. Nuoret ovat löytäneet hyvin yhdistyksemme työllistymisen kanavana ja hakemuksia tulee kymmenittäin kesätyökauden alkaessa. Nuoria 4H:n kautta työllistävät ovat pääasiassa alueen kotitalouksia, jotka tarvitsevat apua arkeensa, mutta yhtä lailla työntilaaja voi olla myös yhdistys tai yritys. Työllistämiskuviossa 4H-yhdistys toimii nuoren työnantajana ja huolehtii työnantajan velvoitteista. Työntilaajalle jää vain työntekijän perehdyttäminen ja ohjaaminen työssä. Helppoa! Kuka tahansa nuorta työvoimaa tarvitseva voi olla meihin yhteydessä ja jättää työpaikkailmoituksen kotisivujen lomakkeen avulla tai puhelimitse.

Tällä hetkellä Salon 4H-yhdistyksessä pyörii lisäksi kaksi hanketta: Duunirinki –hanke ja Kesäduunia! –hanke, jotka molemmat tähtäävät nuorten työllistämiseen. Duunirinki –hankkeessa nuorisoa kannustetaan yrittäjyyteen ja oman 4H-yrityksen perustamiseen. Duunirinki on ikään kuin nuorten opintopiiri, jossa he harjoittelevat työelämän taitoja toistensa vertaistuella, mutta huolehtivat kuitenkin asiakkaistaan itsenäisesti. Perimmäisenä tarkoituksena on, että nuori voisi työllistyä alalle, joka häntä itseään eniten kiinnostaa. Kesäduunia! –hanke tarjoaa nuorille apua ja ohjeita työnhakuun mm. 4H:n kotisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa kuten facebook, Demi.fi ja Suomi24. Kesäduunia! –hankkeen tavoitteena on myös kertoa alueen yrityksille, yhdistyksille ja kotitalouksille nuorten työllistämisen erityispiirteistä ja rohkaista näitä tarjoamaan nuorille työtä.

Salon 4H-yhdistys järjestää myös erilaisia työelämäkursseja, kerhotoimintaa ja leirejä sekä pyrkii osallistumaan aktiivisesti tapahtumiin Salon alueella ja mahdollisuuksien mukaan myös järjestämään niitä. Olemme mieluusti yhteistyössä eri tahojen kanssa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tänä keväänä tulossa on mm. Kesäduunia! –hankkeen työllistämiskampanja ja esimerkiksi luontoleiri lapsille! Kaikki toimintamme löytyy kotisivuiltamme http://www.4h.fi/salo. Tervetuloa mukaan!

Ystävällisin terveisin,

Toiminnanjohtaja Janina Mäkinen ja hanketyöntekijä Anna Laakkonen

Salon 4H-yhdistys ry / Vilhonkatu 11-13, 24240 Salo

Janina 044 777 8535 / Anna 040 358 8535

www.4h.fi/salo

www.facebook.com/Salon4H

www.facebook.com/DuunirinkiSalo

www.facebook.com/Kesaduunia

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s